Timiș: Aproape 60 la sută dintre candidați au promovat proba scrisă la concursul de directori

Timiș: Aproape 60 la sută dintre candidați au promovat proba scrisă la concursul de directori

65 la sută dintre candidații care au susținut vineri, 15 octombrie, proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor de directori în unitățile de învățământ preuniversitar au reușit să promoveze concursul, obținând peste 70 de puncte. Pentru posturile scoase la concurs au fost validați 9.110 candidați. Dintre aceștia, 8.627 au susținut proba scrisă. Județele în care au fost înregistrate cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93 la sută), Sălaj (81 sută) și Mureș (78 la sută).

În județul Timiș, procentul de promovabilitate a fost de 59,65 la sută. Inițial, au fost depuse 265 de dosare pentru 288 de posturi vacante (194 de directori și 94 de directori adjuncți) scoase la concurs. După etapa verificărilor, au fost validate 255. 16 candidați nu s-au prezentat în ziua concursului, doi s-au retras părăsind sala de examen, iar alți cinci au fost amânați pentru etapa specială din 28 octombrie, fiind testați pozitiv cu SARS-CoV2. În urma susținerii probei, 139 au reușit să promoveze obținând peste nota 7. Aceștia vor merge mai departe la următoare probă, cea a interviului, care se va desfășura în perioada 5 noiembrie – 8 decembrie.

Candidații au avut de rezolvat un test de tip grilă, cu 50 de itemi, fiecare având patru variante de răspuns, structurați în subteste: analogii, raționament verbal, raționament numeric, leadership, cunoștințe manageriale, legislație și metodologii. Timpul de rezolvare a fost de 120 de minute. Rezultatul a fost primit pe loc, de fiecare candidat, după terminarea probei. Perioada în care pot fi depuse contestații a fost stabilită la 48 de ore de la afișarea rezultatelor.

Majoritatea candidaților au solicitat ca datele să fie anonimizate. În Timiș, cea mai mare notă a fost 9,4, aparținând unui candidat care nu a dorit să-și facă publică identitatea, titular la Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *