Timiș: 48,95 la sută rata de promovabilitate a candidaților la concursul de titularizare, după contestații

titularizare1

97 la sută dintre candidații care au depus contestații la proba scrisă a concursului de titularizare susținut pe 27 iulie au obținut o altă notă, a declarat ministrul educației Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.

La concurs au participat de 6.248 de candidați, 6.045 dintre ei contestând nota primită inițial. Ca și în cazul examenelor naționale ale elevilor – Evaluare Națională și Bacalaureat -, au existat diferențe majore între punctaje, chiar și de peste patru puncte.

La nivelul județului Timiș, 210 candidați au depus contestații dintre cei 901 care au susținut concursul.

În urma recorectării lucrărilor, rata de promovabilitate a celor care au obținut note mai mari de 7 a crescut de la 47,78 cât a fost inițial, la 48,95.

După rezolvarea contestațiilor, șapte lucrări notate inițial cu note mai mici de cinci au obținut o notă mai mare, trei lucrări notate între 5 și 6,99 au fost reevaluate cu note mai mici, iar numărul lucrărilor notate cu note peste șapte a crescut de la 431 la 441.

La nivel național, procentul candidaților care au obținut note mai mari de 7 după contestații a crescut de la 44,47 la 46,71.

 

foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *