Timid, se redeschid spitalele din Timişoara şi din judeţ

spit

În cursul săptămânii trecute, prefectul Liliana Oneț a invitat conducerea Direcției de Sănătate Publică și managerii spitalelor care au întocmit Planul alb pe județul Timiș, la Instituția Prefectului, la o întâlnire de lucru în cadrul căreia a dispus ca în termen de 10 zile să se reia activitatea tuturor spitalelor și pentru cazurile clinice non-COVID, după îndeplinirea unor condiții stricte.

Este vorba despre existența unor circuite complet separate pentru bolnavii de coronavius și/respectiv pentru cei non-COVID. În acest sens, fiecare unitate sanitară trebuia să întocmească un plan de măsuri care să cuprindă inclusiv reorganizarea circuitelor, plan care trebuie supus avizării DSP Timiș.

La noua întâlnire organizată la Instituția Prefectului, DSP Timiș a anunțat spitalele care au solicitat aviz pentru planul de măsuri și își reiau activitatea și pentru pacienții non-COVID. A fost prezentat faptul  că toate spitalele, mai puțin Spitalul Clinic Municipal Timișoara au depus planurile de măsuri, care au fost avizate de Direcția de Sănătate Publică.

Spitalul Clinic Municipal va depune Planul de măsuri până la sfârșitul săptămânii. Trebuie precizat că Spitalul CFR mai are nevoie și de avizul Ministerului Transporturilor pentru a putea fi redeschis și pentru pacienți non- COVID.

Totodată, s-a prezentat faptul că Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu din Timișoara are documentația depusă la ministerul de resort pentru avizarea organigramei și a structurii de paturi pentru Secția Externă de Infecțioase de pe Stadionul CFR.

De asemenea, s-a discutat despre capacitatea de testare și modalitatea în care se face triajul la internarea în spitale, context în care prefectul Liliana Oneț a solicitat managerilor spitalelor să fie îmbunătățită comunicarea cu pacienții.

„Trebuie să începem să revenim la normal, să preluăm urgențele și să internăm pacienții non- COVID”, a afirmat prefectul județului Timiș care a cerut conducerii Direcției de Sănătate Publică să organizeze întâlniri periodice cu managerii spitalelor pentru a se rezolva problemele care pot apărea la reluarea activității unităților spitalicești și pentru pacienții non-COVID.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Timid, se redeschid spitalele din Timişoara şi din judeţ

  1. Domnule Robu. Ce ati facut cu containerul pt deseuri din piata Petru Rares – zona Traian????
    Nu e rusine pt Timisoara ca se transforma intr-o rampa clandestina de gunoi????
    Aaaaaa, vreti sa dati amenzi de 3.000 – 40.000. Sa umpleti vistieria primariei – sa aveti de unde da bani acolitilor dvs?!?!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *