Teste PCR pentru românii care intră în Serbia – Ce categorii de persoane sunt exceptate

Rata de infectare în Timiș, în continuă scădere

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara informează, sâmbătă, că a fost notificat de către autorităţile de frontieră din Republica Serbia cu privire la faptul că în ţara vecină pot intra cetăţenii români care au un test PCR negativ SARS COV2, nu mai vechi de 48 de ore, excepţie făcând şoferii autovehiculelor de transport marfă, echipajele aeronavelor, copiii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ.

CITEŞTE ŞI: Se caută români care să fie plătiţi cu 300 de lei pe zi. Iată care sunt condiţiile

„Autorităţile de frontieră din Republica Serbia au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara că, în scopul prevenirii extinderii bolilor contagioase în statul vecin, cetăţenii străini care vin în Republica Serbia din: Republica Macedonia de Nord, Bulgaria, România, Croaţia, pot intra pe teritoriul Sebiei, dacă au un test PCR negativ SARS COV2, nu mai vechi de 48 de ore”, precizează un comunicat transmis AGERPRES de către reprezentanţii ITPF Timişoara.

Măsurile nu se aplică şi cetăţenilor sârbi care vin din ţările menţionate.

CITEŞTE ŞI: Încă patru comune din Timiș vor beneficia de cadastrarea gratuită a proprietăților

De la această măsură sunt exceptate şi următoarele categorii de persoane:

– şoferii autovehiculelor de transport marfă. În cazul transportului internaţional de marfă, tranzitul va fi limitat la maxim 12 ore de la momentul intrării pe teritoriul Serbiei.

CITEŞTE ŞI: Avertizare meteo cod portocaliu de ploi și vijelii în 12 județe. În alte 21 de județe a intrat în vigoare codul galben

– echipajul aeronavelor a căror destinaţie finală este Republica Serbia, personalul şi pasagerii care tranzitează aeroporturile internaţionale din Republica Serbia;

– personalul misiunilor diplomatice şi consulare străine;

– copii cu vârste până la 12 ani, dacă părintele sau tutorele are un test negativ;

– cei care au primit rezidenţă temporară sau rezedinţă temporară în Serbia, se mai precizează în informarea ITPF Timişoara.

Cetăţenii străini care sosesc în Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv România, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, au anunţat vineri autorităţile de la Belgrad, a transmis agenţia DPA.

Măsura a intrat în vigoare sâmbătă. Testul, care va trebui să fie un test PCR, trebuie să fie efectuat cu mai puţin de 48 de ore înainte, a declarat epidemiologul şef sârb Darija Kisic Tepavcevic.

Intrările în Serbia dinspre Ungaria, Bosnia şi Kosovo rămân nerestricţionate.

Serbia are în mod persistent un număr ridicat al noilor infecţii cu coronavirus, media zilnică a săptămânii trecute fiind de circa 250 de noi cazuri de COVID-19, dar autorităţile sanitare insistă că situaţia este stabilă şi se ameliorează uşor, mai informează agenţia DPA, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Teste PCR pentru românii care intră în Serbia – Ce categorii de persoane sunt exceptate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *