Încă patru comune din Timiș vor beneficia de cadastrarea gratuită a proprietăților

cadastrare 1

Timișul se numără printre județele în care noi localități au fost incluse recent în procedura de achiziție a lucrărilor de înregistrare cadastrală a proprietăților.

CITEŞTE ŞI: Se caută români care să fie plătiţi cu 300 de lei pe zi. Iată care sunt condiţiile

Mai precis, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 261 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 35 de județe.


CITEŞTE ŞI: vela1Ludovic Orban, replică tăioasă pentru Marcel Vela: Nu trebuie să fiți doar cu ochii pe infractori, trebuie să fiți cu altceva pe ei


Lucrările de cadastru general sunt finanțate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR) – proiectul major privind ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”.

Printre unitățile administrativ-teritoriale avute în vedere în cadrul achiziției lucrărilor se numără patru comune din județul Timiș, fiind vorba despre Dumbrava, Găvojdia, Giarmata și Giroc.

CITEŞTE ŞI: Încă o țară extinde măsura autoizolării şi obligativitatea testului PCR pentru cetăţenii din mai multe zone ale României

Selectarea unităților administrativb-teritoriale din zonele rurale a fost făcută după următoarele criterii de prioritizare: localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României; localități care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe; localități în care sunt identificate zone cu vulnerabilități sociale particulare privind accesul informal la proprietate.

”Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafață totală estimată a comunelor aferente celor 261 de loturi este de 1.587.138 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioada de 24 de luni.

Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei (fără TVA). Anunțul a fost publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), astfel încât la această procedură pot depune oferte operatori economici din țară sau din străînătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 15 septembrie 2020”, precizează Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Timiș.

Proiectul ”Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 (PNCCF) prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României.

Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *