Teste PCR false la vama Nădlac. Poliția de Frontieră a întocmit dosare penale pentru fals și uz de fals

dsp 2

Despre care, însă, nu prea vorbește nimeni. O parte a celor care intră în țară prezintă adeverințe false cu rezultate NEGATIVE la infecția la SARS-CoV-2, ale testelor PCR în momentul în care li se face triajul epidemiologic obligatoriu. Potrivit informațiilor noastre, aceste adeverințe false sunt “intermediatechiar de către șoferii autocarelor, în schimbul unor sume de bani. În baza acestor adeverințe false, românii care se întorc din țările aflate pe lista galbenă își scurtează perioada de carantină de la 14 la 10 zile, pentru mai puțini bani și fără timpi de așteptare pe la centrele de testare din occident.

Falsurile au fost observate de către lucrătorii DSP Arad, în momentul efectuării formalităților de carantinare.

Nu mai departe de săptămâna trecută, personalul de la triaj a ridicat suspiciuni la verificarea acestor teste prezentate de mai mulți români care se aflau într-un autocar al unei firme de transport din România, ce se întorceau din Italia. Prin urmare, în loc de cele 10 zile de carantină, oamenii au fost trimiși cu decizie pentru 14 zile.

Potrivit informațiile noastre, astfel de cazuri se întâmplă săptămânal, iar descoperirea lor se bazează doar pe vigilența personalului DSP.

Cazuri similare

Trei cazuri similiare sunt relatate și de către Ziua de Vest.

“3 autocare cu câte 60 de pasageri și-au dat întâlnire la autogara din Barcelona, în data de 9 martie. Acolo, reprezentanții firmei de transport le-au cerut oamenilor câte 30 de euro, ca să primească în schimb o hârtie pe care scrie “NEGATIV la infectia cu Sars Cov 2”. Asta fără să li se facă testul. Iar oamenii au fost de acord. Au plătit şi au luat hârtia. Câteva zile mai târziu au ajuns la graniţa cu România, unde angajaţii DSP Arad care făceau triajul au descoperit că de fapt hârtiile sunt false. Iar oamenii au şi recunoscut că au cumpărat test Covid fals de la șoferul autocarului”, relatează ziarișitii de la Ziua de Vest.

24 de adeverințe false

Pentru că adeverințele false au fost prezentate în vama Nădlac, am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad (STPFA), pentru informații suplimentare cu privire la astfel de cazuri, având în vedere că personalul DSP poate să decidă doar asupra duratei carantinării, nu și a eventualelor investigații care se impun. Astfel, potrivit subinspectorului de poliție Dincă Andrei, purtătorul de cuvânt al STPFA, în astfel de cazuri, Poliția de Frontieră întocmește dosar penal pentru fals și uz de fals.

„În urma unor verificări efectuate împreună cu Direcția de Sănătate Publică Arad, au fost descoperite 24 de adeverințe false, care atestau rezultatul Negativ la virsul SARS-Cov2, al unui test PCR. În toate aceste cazuri, s-au întocmit dosare penale pentru fals și uz de fals”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al STPF Arad.

 

FOTO: Arhiva

aradon


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns