Țesături, ceramică, obiecte tradiționale și muzică populară, la Timișoara. Începe Târgul Meșterilor Populari

meste 1

Muzeul Satului Bănăţean Timișoara anunță că la sfârșitul săptămânii, între 20 și 22 septembrie, va avea loc a XIX-a ediție a Târgului Meșterilor Populari, unul dintre cele mai importante evenimente anuale ale muzeului, sprijinit financiar de Consiliul Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI: Bulevard din Timișoara blocat! Oameni în pericol. FOTO

Târgul este un eveniment cu continuitate, care conservă tradiţiile meşteşugurilor artistice şi prilejuieşte reîntâlnirea cu cei mai reprezentativi meşteri populari din România, din diferite zone etnografice ale ţării. Anul acesta vor participa circa 60 de meșteri și artizani din toată țara, specializaţi în prelucrarea lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de ţesături, măşti, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale ş,i nu în ultimul rând, gastronomie tradiţională.

Sâmbătă, între orele 10 și 11, va avea loc deschiderea festivă, iar evenimentul va ține toată ziua, pâna la ora 20. Duminică, expoziția cu vânzare va însufleți pădurea din incinta muzeului, de la ora 10 la 20, cu precizarea că între 13 și 14 va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor, cu o tombolă cu premii constând din obiecte etnografice donate de meșterii populari participanți. În ambele zile, pe scena din cadrul muzeului vor fi reprezentații de muzică populară cu interpreți îndrăgiți, iar intrarea va fi liberă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *