Termene-limită pentru o serie de subvenții agricole

apiaug21 1

Fermierii din sectorul vegetal, crescătorii de animale, inclusiv apicultorii, trebuie să respecte o serie de termene scadente în cursul lunii august pentru a beneficia de anumite subvenții. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția că 2 august este ultima zi pentru primirea cererilor pentru rambursarea ajutorului de stat aferent cantităţilor de motorină utilizate de fermieri în trimestrul al doilea al acestui an. Subvenția se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și cea redusă pentru motorina utilizată în agricultură. Cuantumul ajutorului de stat pentru anul în curs este de 1,57 de lei pe litrul de motorină.

Totodată, 2 august e termenul-limită pentru depunerea cererilor de plată pentru ajutoarele acordate crescătorilor de albine prin Programul Național Apicol. APIA așteaptă solicitări de ajutoare pentru achiziționarea de medicamente pentru tratarea varoozei și a nosemozei, cumpărarea de cutii în vederea înlocuirii celor uzate în urma deplasării în pastoral, raţionalizarea transhumanţei și a stupăritului pastoral, achiziţionarea de accesorii apicole, de unelte apicole si echipamente de protecţie, de mătci și de familii de albine.

Până cel târziu în data de 9 august, crescătorii de vaci care dețin cel puțin trei animale pot să la APIA solicitarea unui ajutor Covid 19 pentru acest an. Bugetul alocat acesteio forme de sprijin este de 225,537 milioane de lei, defalcat după cum urmează: 182,708 milioane de lei pentru efectivele de bovine cu vârsta de minimum 16 luni la data de 31 ianuarie 2021, la care se pot adăuga cele cu vârsta de minimum șapte luni la data de 31 ianuarie 2021; 42,829 milioane de lei pentru cantitatea de lapte valorificată în luna ianuarie 2021. Cuantumul pe cap de animal e determinat prin raportarea plafonului financiar la efectivul total de bovine eligibile, iar suma aferentă tonei de lapte, prin raportarea plafonului la cantitatea totală eligibilă.

Efectivul de femele ovine și caprine pentru care se solicită ajutorul național tranzitoriu pentru acest an trebuie să fie menţinut în exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cererea unică de plată, pe perioada de reţinere de 100 de zile până la data de 25 august 2021, inclusiv. Ajutorul național tranzitoriu se acordă pentru minimum 50 de femele ovine sau 25 de femele caprine.

Pentru informații detaliate, fermierii din Timiș pot contacta centrul județean al APIA, la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail, la adresa [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *