Terenurile pentru case s-au epuizat într-o comună de lângă Timişoara. Noii locuitori nu au, însă, toate utilităţile…

teren becicherecu mic

În ultimii cinci ani, populația unei comune de lângă Timişoara a crescut cu aproape 250 de persoane. Nu este vorba despre Giroc sau Dumbrăviţa, unde trendul a fost mult mai alert.

”Vorbim de nou-veniții în localitatea Becicherecu Mic, majoritatea tineri care și-au construit aici o locuință. Dacă la recensământul din 2011 au fost 2.884 de persoane adulte, la recentele alegeri erau 3.126. S-au populat toate cartierele rezidențiale noi”, a precizat secretarul comunei, Alin Marian Hîldan.

Potrivit acestuia, în momentul de față, toate parcelele pentru casă au fost atribuite, iar majoritatea construcțiilor sunt finalizate. Noii locuitori nu beneficiază însă de tot confortul.

”Într-unul dintre cele două cartiere noi suntem în procedură de predare a rețelei de electrificare, pentru care am fost reclamați la Administrația Prezidențială. Din păcate, distribuitorul de energie nu dorește să ne despăgubească pentru lucrarea plătită din bugetul primăriei”, a spus Alin Marian Hîldan.

Cei care doresc să se stabilească în comuna de lângă Timișoara au în prezent ca opțiune terenurile din vatra satului aparținând fie proprietarilor privați, fie primăriei.

”Ar mai fi moștenirile vacante, dar avem multe construcții cu risc seismic. Vom încerca valorificarea acestora prin vânzare, concesiune sau închiriere. Avem și un proiect pentru locuințe sociale cu Agenția Națională pentru Locuințe, însă acesta poate fi pus în practică doar după realizarea Planului Urbanistic General, când intenționăm să scoatem un nou PUZ”, a completat secretarul comunei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *