Terenurile gratuite pentru tineri, încă în așteptare

case 5

În cadrul ședinței de ieri a Consiliului Local Timișoara, proiectul privind validarea listei terenurilor disponibile şi libere de sarcini din inventarul Municipiului Timişoara – domeniul privat, care pot fi atribuite în folosinţă gratuită potrivit Legii nr.15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor între 18 şi 35 de ani pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, pentru anul 2019, a fost retras de pe ordinea de zi.

CITEŞTE ŞI: Doi şoferi beţi au băgat trei oameni în spital, la Timişoara, după ce au intrat cu maşinile unul în altul

Lista cu tinerii care pot primi gratuit câte o parcelă de teren de la Primăria Timișoara pentru a-și contrui case a fost făcută publică pentru prima oară în anul 2017. Nemulțumite că au fost excluse, trei persoane au contestat în instanță lista, iar două au avut câștig de cauză.

Ca urmare, ultimele două locuri au fost ocupate de cei care au învins la proces.

Proiectul de validare a noii liste a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței extraordinare de ieri, iar la îndemnul consilierilor locali PSD, a fost retras de pe ordinea de zi, iar primarul Nicolae Robu a declarat:

CITEŞTE ŞI: „Meritocrație” în administrația locală: din „boss” într-un club de manele, șef în Primăria Timișoara

„Pe fond nu sunt motive să nu-l aprobăm, dar eu nu vreau să stau încăpățânat, având în vedere că e nevoie de votul colegilor.

La următoarea ședință, care va fi una ordinară, îl punem pe ordinea de zi, iar atunci v-am ruga să votăm, ca să încheiem odată acest subiect.

Eu îl retrag, vă respect punctul de vedere, dar sper să am parte de reciprocitate”.

Cei 128 de tineri ar urma să primească teren pentru case în zona Ovidiu Balea, iar pentru a intra în posesia parcelelor trebuie să depună și o garanție de 10.000 de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *