Ţepe cu locuri de muncă în străinătate. Prejudiciul – 2.500.000 de lei

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Timişoara, au efectuat o percheziţie la sediul unei firme, al cărei administrator ar fi comis mai multe înşelăciuni cu locuri de muncă în străinătate.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 4.500 de contracte de mediere, alte documente şi înscrisuri, precum şi medii informatice de stocare a datelor.

„La data de 11 august a.c., în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Timişoara, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o percheziţie pe raza municipiului Timişoara, la sediul unei firme, în vederea documentării activităţii infracţionale a unui bărbat bănuit de înşelăciune.

În fapt, în perioada martie – iunie a.c., bănuitul, în vârstă de 30 de ani, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi indus în eroare mai multe persoane interesate de obţinerea unui loc de muncă în străinătate.

Din cercetări a reieşit că, cel în cauză ar fi publicat anunţuri în mediul virtual constând în recrutare de personal pentru diferite domenii de activitate, meserii ce urmau să fie desfăşurate în străinătate (Germania, Austria şi Anglia), în urma cărora persoanele vătămate s-ar fi prezentat la sediul societăţilor pentru încheierea unui contract individual de muncă cu angajatorii străini.

La sediul societăţii, persoanele achitau diferite sume de bani şi semnau contracte de mediere şi procese verbale de consultanţă.

Prejudiciul estimat se ridică la aproape 2.500.000 de lei”, a informat IPJ Timiş.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 4500 de contracte de mediere, alte documente şi înscrisuri, precum şi medii informatice de stocare.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Timiş.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

0 Comments

No Comment.