Tentativă de phishing în numele Universității de Vest Timișoara

un român

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) anunță existența unor tentative multiple de phishing în care identitatea și diverse referințe la activitatea UVT sunt utilizate în încercarea de a dezinforma diferite companii.

Potrivit unui comunicat al UVT, prin intermediul unor mesaje false, utilizând imaginea universității și a unor parteneri din mediul privat, companiilor li se solicită contribuția la un „proiect în curs de desfășurare”, fără a numi această așa-zisă inițiativă.

„În același mesaj, se utilizează într-o înlănțuire de imagini aleatorii siglele câtorva dintre partenerii UVT, în anumite cazuri fiind atașat și un fișier virusat, care în anumite contexte poate infecta dispozitivele neprotejate corespunzător sau cu soluții antivirus neactualizate”, au transmis reprezentanții instituției.

Aceștia le transmit celor care primesc astfel de mesaje să nu le dea curs, să nu deschidă fișiere pe care nu le așteaptă, să aibă întotdeauna un antivirus actualizat la zi și, pentru a-i proteja și pe ceilalți, să raporteze astfel de mesaje drept spam, pentru a putea fi reținute de filtrele automate existente pe serverele de mail.

CITEȘTE ȘI: ”Tăiați microfoanele, c-au venit facturile!” De ce vrea viceprimarul Ruben Lațcău să fie președinte de ședințe

De asemenea, reprezentanții Universității de Vest din Timișoara susțin că nu vor solicita niciodată în mod direct, fără interacțiune prealabilă, informații sau bugete de la partenerii săi, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns