Tentaţii pentru atragerea tinerilor. Grădiniţă, şcoală de meserii şi locuinţe, într-o comună timişeană

giarmata 8

În ultimii doi ani, comuna Giarmata a înregistrat o creştere spectaculoasă a numărului de locuitori, populaţia ajungând la 8.200 de persoane, cu 1.500 mai mult decât în 2016.

Schimbarea demografică, tot mai dinamică, este provocatoare şi pentru autorităţile locale, care trebuie să asigure condiţii superioare de viaţă cetăţenilor, mai ales că vorbim de o localitate la foarte mică distanţă de Timişoara, unde pretenţiile populaţiei sunt bine-cunoscute.

Primarul Virgil Bunescu spune că a gândit la Giarmata un concept complex, care să cuprindă mai multe obiective strict necesare locuitorilor.

Pe scurt, este vorba de grădiniţă-şcoală generală-şcoală de meserii-locuinţe, un ansamblu care să atragă şi să menţină în localitate tineretul.

În mod concret, a fost demarat un proiect, finanţat de Agenţia de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR), pentru construirea unei grădiniţe cu 120 de locuri, dotată conform standardelor actuale.

Lucrările vor fi finalizate la începutul anului 2020 şi costă 500.000 de euro.

Tot în acest context, se va construi o şcoală pentru elevii din clasele I-VIII, cu o capacitate de 500 de locuri, care să incudă şi o şcoală de meserii, întrucât există cerinţe foarte multe din partea angajatorilor din zonă.

Însă, pentru a se stabili în Giarmata, oamenii au nevoie şi de locuinţe, fapt pentru care conceptul de dezvoltare cuprinde şi o astfel de componentă.

A fost identificată o suprafaţă de 30 de hectare, pe care se vor construi locuinţe de serviciu, care să închidă acest cerc care începe cu grădiniţa.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns