Lumen – spectacol total în fostul port al Timișoarei (video)

lumen 3

Spectacol total, sâmbătă seară, la fosta uzină Solventul – în zona fostului port al Timișoarei, unde s-a desfășurat „Lumen”, un show organizat de Bega!, care se află pe agenda Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană.

Scopul urmărit a fost activarea fostului port al Timișoarei prin crearea unei producții personalizate, folosind povestea orașului, cu actori culturali locali coordonați de coregraful Jocurilor Paralimpice de la Londra, Kevin Finnan, director artistic al companiei britanice Motionhouse.

Programul beneficiază de susținerea și implicarea organizațiilor Prin Banat, Cries, Solidart, ISOT, Melopolis, Ceva de Spus, Verde pentru Biciclete, Palladium Dance Club, Fabrica de Arte, Universitatea de Vest Timișoara și Symme3D.

Muzica, dansul şi efectele speciale au fost la ele acasă, iar pentru proiect au fost folosite două macarale de 80 și 130 de tone, video-mapări, barje, bărci și alte elemente tehnice necesare pentru a crea un eveniment spectaculos, spre încântarea celor prezenți.

BEGA! este un program principal Timișoara 2021, produs și implementat de Centrul Cultural PLAI, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

Spectacolul continuă și duminică, fiind primul dintr-un ciclu mai amplu, care va culmina în 2021.

Puţină lume ştie că portul Timișoara, amplasat pe Canalul Bega, este singurul din cele 30 de porturi interioare ale României care nu se află pe Dunăre.

Atestarea sa documentară datează de la 1860, sediul fiind în cartierul Iosefin, pe malul stâng al Begăi, pe tronsonul aflat între Podul Muncii și Pasarela Gelu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns