Tendința meteo. Ploi locale și temperaturi de 30°C în Banat

Tendința meteo. Ploi locale și temperaturi de 30°C în Banat

Tendința meteo. Ploi locale și temperaturi de 30°C în Banat

Vremea de vară continuă neabătută și în a doua jumătate a lunii septembrie. După câteva ploi și averse în nord, vest și centru, temperaturile vor depăși din nou 30 de grade în mai multe regiuni ale țării, scrie meteoradar.ro.

Deși mai sunt doar câteva zile până la echinocțiu, debutul astronomic al toamnei, vremea este cât se poate de estivală. Situația nu se va schimba deloc nici în următoarea perioadă: după un scurt pasaj frontal, urmează o nouă încălzire.

Săptămâna începe cu vreme frumoasă, dar marți, pasajul unui front atmosferic va aduce ploi și averse locale, mai ales în nordul, vestul și centrul țării, în timp ce în nord-est vor fi intervale cu vânt puternic.

Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi ridicată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, sud-vestul Olteniei și în zonele de munte, unde vor fi posibile averse și furtuni locale. În schimb, vremea va rămâne frumoasă în estul și sud-estul României, inclusiv în Capitală.

Un weekend călduros, posibil până la 32-34°C

Începând de joi, depresiunea din nord-vestul Europei se va deplasa spre nord, determinând un transport intens de aer cald, până în nordul extrem al Peninsulei Scandinave, dincolo de Cercul Polar.

COTEȘTE ȘI: Dezvoltarea rezidențială continuă într-o comună de lângă Timișoara. Aleșii au aprobat două noi PUZ-uri

Această masă de aer cald va pătrunde și în România, iar vremea se va încălzi din nou spre sfârșitul săptămânii. În weekend, mercurul va urca până la 30 de grade în mai multe zone ale țării. Cel mai cald se pare că va fi în Oltenia, Banat și sudul Munteniei.

Unele modele meteorologice estimează maxime de până la 32 – 34, iar izolat chiar 35 de grade. Atingerea unor valori atât de ridicate este posibilă în condiții de cer senin, dar în cazul în care vor fi mai mulți nori, temperatura nu va putea să crească atât de mult.

Prima răcire din această toamnă?

Cel mai probabil, vremea se va menține caldă pentru această perioadă și în prima parte a săptămânii viitoare. Totuși, temperaturile vor începe să scadă ușor, iar în ultimele zile din septembrie este posibilă o răcire a vremii, datorită extinderii unui anticiclon deasupra Europei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *