Temuta grupare ”Torj” a ajuns la… clasa zero

Lucian Torj

În urmă cu șase ani (răstimp în care o generație de copii a trecut, acum, pragul școlii), o grupare infracțională din Timiș a pus pe jar nu doar autoritățile, ci și societatea civilă, prin impactul pe care l-a avut atât datorită numelui celui considerat lider al grupării, fostul consilier local din Biled – Lucian Torj, dar și a acțiunilor de care au fost acuzați inculpații (16 la număr): proxenetism, șantaj, lipsire de libertate, înșelăciune și alte fapte de violență.

Trimiși în judecată în 2009, procesul celor considerați interlopii de temut ai vremurilor respective este pe rol și astăzi. Procesul s-a judecat, în primă fază, la Tribunalul Timiș, iar sentințele magistraților în acest caz au fost extrem de dure, mai puțin pentru Lucian Torj.

Acesta a primit un an de închisoare, dar pentru că a stat în arest preventiv aproape doi ani, practic era liber. Un alt inculpat a fost achitat, iar un altul a primit tot un an de închisoare cu executare. Pentru restul însă, pedepsele cumulate au atins cifra de 100 de ani!

Sentințele primite nu au rămas definitive, ele fiind atacate cu apel la instanța superioară. Magistrații Curții de Apel au trimis însă dosarul, spre rejudecare, înapoi la tribunal. În vara acestui an, după alți trei ani de procese, inculpații au primit, de la aceeași instanță, dar de la judecători diferiți, alte pedepse, mai mari.

Citeşte şi:

Medicul timişorean Caius Streian a fost reţinut. Parchetul solicită arestarea preventivă a chirurgului

Spre exemplu, Torj, liderul grupării a fost condamnat la șase ani și patru luni de închisoare. Inculpații au atacat însă, din nou, sentința primită, iar dosarul se află, în prezent, pe rolul Curții de Apel Timișoara.

Citeşte şi:

Primăria Timișoara va demola hardughia de lemn din Parcul Alpinet. Pe cheltuiala celebrului bucătar italian Antonio Passarelli!

Foto: pressalert.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns