Taximetriștii din Timișoara continuă protestele, împreună cu colegii din țară (video)

Taximetriștii din Timișoara continuă protestele, împreună cu colegii din țară (video)

Taximetriștii din Timișoara continuă protestele, împreună cu colegii din țară (video)

Peste 100 de taximetriști din oraș au intrat în cea de-a șasea zi de protest. Aceștia s-au adunat în parcarea din spatele ștrandului Heaven. Oficial, 26 dintre aceștia sunt pe lista celor ce au intrat în greva foamei încă de sâmbătă, 2 martie.

Cei de la Banat Taxi fac parte din Asociația Națională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi şi s-au solidarizat cu colegi din alte oraşe.

Ei solicită reglementarea transportului alternativ, prin emiterea unei Ordonanțe de modificare a Legii 204/2019, pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 49/2019 privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto.

La nivel naţional, principalele revendicări ale taximetriştilor vizează: limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului; eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului.

De asemenea, o altă revendicare e eliminarea „tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Ultimele proteste ale taximetriștilor timișoreni au avut loc în noiembrie 2023, când aceștia au pichetat Primăria Timișoara și sediul regional al ANAF.

CITEȘTE ȘI: Meritocrație USR: Celebrul postac Mircea Vancia, fost candidat la Senat, este noul director interimar la Horticultura SA


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Taximetriștii din Timișoara continuă protestele, împreună cu colegii din țară (video)

 1. sunt pentru concurenta corecta. vreau o tara cu transportul „alternativ” reglementat „ca afara”!

  #jos practicile inselatoare!

  #jos concurenta neloiala!

  #precarizarea muncii

  #neocolonialism

  #🤪

  1. „ei” cine? ai citit articolul? pai… citeste-l. si incearca sa-l intelegi. altfel e cam de porc comentariul tau.

   (#🤪)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *