Taxă pe câine, într-un bloc din Arad

Patru proprietari de patrupede s-au trezit, peste noapte, că au de plătit câte 100 de lei lunar fiecare.

Proprietara unui căţel, pe care l-a salvat de la abandon, s-a trezit cu o taxă impusă de Asociaţia de Proprietari. „Taxa de câine” a fost stabilită, spun cei implicaţi, pentru că… locul animalelor, dacă nu se are grijă mare de ele, este la ţară, nu în apartamentele de bloc, unde patrupedele fac mare deranj… Se întâmplă în cartierul Aurel Vlaicu, pe Aleea Predeal, la blocul 18.

Vrajbă între locatari

Andreea Nicoleta Munţiu, proprietară a unui câine, spune că s-a trezit peste noapte cu o nouă taxă, fără ca cineva să discute, în prealabil, cu ea, pentru a-i explica motivele ce au dus la luarea unei astfel de decizii.

„Sunt foarte nemulţumită pentru că, de luna aceasta, la cheltuieli, s-a introdus o taxă de 100 de lei, care nu are nicio justificare. Am încercat să vorbesc cu locatarii, mi s-a spus că legea este dată de comitetul blocului şi când vreau să văd cine face parte din acest comitet nu găsesc pe nimeni care să îmi dea o explicaţie plauzibilă. Singura explicaţie care mi s-a dat a fost aceea că animalele se ţin la ţară” – povesteşte Andreea Nicoleta Munţiu.

Hotărârea a creat vrajbă în bloc, cei patru proprietari care deţin câini declarându-se nedreptăţiţi. „Această taxă lunară de 100 de lei nu îşi are justificarea, în contextul în care toate cheltuielile sunt contorizate, iar eu am la mine mereu acea pungă şi sticla de apă pentru a aduna excrementele” – mai spune proprietara câinelui.

„Nu am fost anunţat de nimeni. 100 de lei mi se pare cam mult. E o măsură proastă pentru că nu ar trebui să se plătească pentru aşa ceva… Eu am grijă să nu facă mizerie, nu afectează blocul. Nu o să plătesc” – susţine Robert Bejan, proprietar al unui câine.

Moftul se plăteşte

„Eu iubesc animalele, nu ştiu ce să zic… Dacă ai bani, poţi… Dar mi se pare mult, tare mult. Un căţel, cinci litri, îl speli. Asta e o taxă separat… Mi se pare mult, că nu deranjează pe nimeni. Patru câini la 46 de apartamente nu e mult. Sunt tot felul de oameni, care nu iubesc animalele, nu iubesc nici oamenii…” – zice o locatară din acelaşi bloc.

Însă vecinii sunt fermi şi spun că cine îşi permite un astfel de moft trebuie să îşi permită să plătească şi o astfel de taxă. „Foarte bine, aşa trebuie! Aşa s-a hotărât, aşa va fi, indiferent că vă convine sau nu!” – spune un locatar supărat. Degeaba a încercat Andreea Nicoleta Munţiu sa îi explice vecinului său, dar şi celorlalţi locatari, că taxa este nedreaptă, pentru că oamenii nici nu vor să audă. Hotărârea Asociaţiei de Proprietari rămâne luată!

VEZI MAI MULTE PE aradon.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Taxă pe câine, într-un bloc din Arad

  1. Dati in judecata Asociatia de Propietari, dar mai intai faceti o plangere penala la politie pentru santaj si excrocherie.
    Atunci cand te duci sa dai cu subsemnatul nu mai esti asa tare in gura sa faci tu legea pe care o vrei.
    Orice horatrare trebuie sa fie in cadrul legilor existente, la fel de bine pt sa pui o taxa pe prostie si sa le ceri banii celor care au semnat decizia asta.

  2. Daca atunci cand vii cu bebelusul de la maternitate Asociatia te considera cu o persoana in plus cred ca este normal sa intre la cheltuieli si un caine care aduce mizerie de afara lasa par si miros pe casa scarilor. problema este ca banul cerut ar trebui sa aibe justificare si sa fie explicata suma ceruta, respectiv cei 100 de lei.

  3. Formidabil, in sfirsit cineva cu bun simt s-a gindit bine ar trebui ca taxarea sa se faca pe caini, pisici, in cazul ca cineva vrea sa creasca in apartamente cocosi, gaini, curci bibilici etc. APARTAMENT LA BLOC!

  4. Si o taxa pentru ajutorul persoanelor alergice si cu imunitatea scăzută eu am luat ciuperci de la ciini si nu reușesc sa mă vindec de doi ani e plin de rahati si urina pe toți pereti nu am ciini tratament ul a costat pina acum 600€ in Italia merg la bar restaurant marchet e ceva imposibil vânzători trebuie sa acopere capul si ciini ii pun si in carucior de cumpărături nu e igienic

    1. Daca la tine in bloc sunt nesimtiti care nu aduna dupa caini nu generaliza la nivelul intregii tari! Mai puneti mana si faceti curatenie sau daca lenea este mare, angajati o femeie pentru curatenie! Sunt foarte multe cazuri cand dincolo de pragul apartamentului este cocina de porci, multi locatari arunca gunoiul pe geam, scuipa pe scari si depoziteaza moloz pe spatiul comun. Pe acestia nimeni nu ii suprataxeaza?

Lasă un răspuns