TIMIŞ. Cod roșu la Evaluarea națională

Elevii timișeni și-au luat miercuri, în mod oficial, rămas bun de la ciclul gimnazial, odată cu susținerea ultimului examen din cadrul Evaluării naționale, cel programat la disciplina matematică, Verificarea a decurs fără evenimente deosebite, cel puțin din punct de vedere disciplinar, profesorii supraveghetori neavând vreun motiv, așa acum s-a întâmplat la proba de Limbă și literatură română, să elimine vreun elev care a umblat cu șoalda.

Ce-i drept, nu toți cei 4.477 de absolvenți ai clasei a VIII-a înscriși pe listele de examinare au și luat loc în bănci, socoata Inspectoratului Școlar Județean Timiș, că tot vorbim de testarea la matemtică, creditând o prezență de „4.373 elevi, constatându-se absența unui număr de 80 elevi de la această probă“.

După cum se observă, un număr de 24 de copii nu figurează nici printre absenți, nici în rândul celor care au susținut examenul. Vina nu aparține vreunui calcul eronat al inspectorilor școlari, ci… vitregiilor naturii, manifestate în ultimele zile în unele localități timișene.

„Ca urmare a condițiilor meteo extrem de nefavorabile din ultimele zile, a codului portocaliu și ulterior roșu pentru fenomene hidro-meteo periculoase instalat, precum și a viiturilor de pe cursurile unor ape ce trec prin localități ale județului Timiș, elevii cu domiciliul pe raza comunelor Darova și Boldur, repartizați în Centrul de examen din cadrul Colegiului „Iulia Hașdeu“ Lugoj, nu au putut participa la proba de astăzi a examenului de Evaluare națională – disciplina matematică“, anunța miercuri Aura Danielescu, inspectorul general școlar pe Timiș.

Situația mai puțin obișnuită a fost rezolvată în urma unei propunerii a Comisiei Județene, cei 24 de absolvenți ai Școlii Gimnaziale Darova și ai Școlii Gimnaziale Boldur, urmând să susțină joi examenul la matematică, desigur, în condițiile în care condițiile meteo nu se agravează, urmând să primească un subiect de rezervă pentru verificarea la această disciplină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns