Tatăl unei tinere care a pierit într-un accident rutier cere redeschiderea anchetei. Motivul ne priveşte pe noi toţi

Au trecut aproape nouă luni de la tragedia care a avut loc pe o şosea din vestul ţării, pe raza localităţii arădene Pâncota, accident în care și-a pierdut viața Grațiana Răuț, o tânără de numai 24 de ani. S-a întâmplat într-o vineri, 27 februarie…

Tragedia, la acel moment, a creat multă emoție în rândul celor care au cunoscut-o, dar mai mult, a creat valuri de revoltă împotriva celor care sunt responsabili cu starea drumurilor naționale sau județene. S-au organizat mitinguri, iar în mediul virtual au existat mii de mesaje emoționante și revoltătoare despre dispariția tinerei Grațiana, dar și la adresa celor responsabili de drumurile noastre… toate.

Au trecut nouă luni și… nimic. Deși, neoficial, vina pentru moartea Grațianei o poartă gropile din drumul care leagă Caporal Alexa de Pâncota, oficial se pare că ancheta duce spre deja clasicul verdict: mortul e de vină.

Tatăl Grațianei, Petru Răuț, vrea dreptate pentru fiica lui: „Încercăm să nu deranjăm pe nimeni cu durerea noastră, dar vă spun cu mâna pe inimă, nu există durere mai mare în lumea asta decât să îți pierzi copilul”.

Ce vrea tatăl Grațianei? Vrea redeschiderea cazului, vrea o expertiză traseologică și, dincolo de toate, este nedumerit din cauza faptului că nu s-a luat în considerare declarația martorului ocular la tragicul accident.

„Eu nu știam, dar o persoană din Caporal Alexa se afla în spatele Grațianei în momentul accidentului. La ieșirea din Caporal Alexa, Grațiana l-a depășit după care a reintrat pe banda din dreapta a drumului continuând drumul spre Pâncota. Aproximativ doi kilometri s-au dus amândoi cu viteză constantă de aproximativ 70 de kilometri. Apoi a văzut mașina Grațianei că intră în balans chiar din zona locului în care se aflau cele două gropi din șosea. A evitat-o pe cea din dreapta și, cel mai probabil, a lovit cu roata groapa din stânga. Apoi, în curbă, a ieșit puțin de pe partea carosabilă, în partea dreaptă, a lovit o altă groapă de pe marginea drumului iar acest lucru i-a fost fatal, fiind aruncată de fapt pe contrasens de unde venea camionul….”, spune Petru Răuț.

gropi asfalt

Tot el se întreabă: „mi se tot spune că Grațiana a fost de vină, că a circulat pe banda stângă. Dar care a fost cauza că ea a ajuns pe partea stângă a drumului în condițiile în care nu a trebuit să depășească pe nimeni. E clar că a încercat să evite o groapă”, continuă Petru Răuț.

Continuarea pe specialarad.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Tatăl unei tinere care a pierit într-un accident rutier cere redeschiderea anchetei. Motivul ne priveşte pe noi toţi

  1. Societatea a ucis-o. Prejudecățile și nivelul foarte scăzut de cultură a societății duce la astfel de tragedii. Tinerii din ziua de azi se simt inferiori și neapreciați dacă nu se ridică la unele standarde impuse de o gloată de needucați. Să nu ai permis, să nu ai mașină, să conduci încet sunt unele din prejudecățile societății care te categorizează drept inferior. Legea spune clar că trebuie să adaptezi viteza la condițiile de drum. Chiar dacă știa teoretic chestia asta Grațiana nu avea experiența necesară la volan ca să o și aplice în practică și de aici se ajunge la tragedii de acest fel. Condoleanțe familiei.

Lasă un răspuns