Tarifele TimPark rămân neschimbate

Parcarea pe domeniul public se scumpește drastic în Timișoara

Dările pe care timișorenii le plătesc dacă vor să-și parcheze mașina pe domeniul public vor rămâne neschimbate anul viitor. Aceasta este intenția municipalității, ilustrată într-un proiect de hotărâre care urmează să fie supus astăzi aprobării consilierilor locali, în cadrul ședinței în plen.

În ultimii doi ani, din încasările TimPark nu au fost amenajate prea multe locuri noi de parcare: în 2014 – 28 de locuri în zona Pieței 700, iar în 2015 – 66 de locuri de parcare pe strada Căpitan Damșescu. Este posibil ca realizările pe anul încă în curs să fie ceva mai notabile, dar, deocamdată, municipalitatea consideră că nu este cazul să mărească tarifele, care vor rămâne așa cum au fost decise prin două hotărâri de consiliu local din anul 2013.

Reamintim că în parcările cu barieră, așa-numita zonă zero sau verde, tarifele sunt de trei lei/oră pentru vouchere şi 0,75 euro/oră + TVA pentru SMS, pentru acestea neputând fi făcute abonamente. Tarifele pe oră de parcare cu vouchere sunt de 1,5 lei (zona roșie), un leu (zona galbenă) și 50 de bani (zona albastră), iar tarifele orare pentru parcarea prin SMS, de 0,5 euro (zona roșie), 0,35 euro (zona galbenă), 0,25 euro (zona albastră) și trei euro pentru întreaga zi. La tarifele prin SMS se adaugă și TVA.

Abonamentele lunare îi costă pe timișoreni: la purtător – 85,68 lei, general – 42,84 lei, zona roșie – 34,23 lei, zona galbenă – 27,93 lei, zona albastră – 21,42 lei, de locatar – 51,23 lei. Cea mai scumpă variantă de abonament este cel anual, la purtător, care costă 897,12 lei. Primăria dorește să mențină tarifele, dar rămâne de văzut dacă și consilierii vor fi de acord.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *