Târgurile tradiționale de Crăciun s-au deschis în Budapesta doar pentru vaccinați

Târgurile tradiționale de Crăciun s-au deschis în Budapesta doar pentru vaccinați

Târgurile tradiționale de Crăciun s-au deschis în Budapesta doar pentru vaccinați, atrăgând turiști și localnici deopotrivă, chiar dacă Europa Centrală se luptă cu o nouă epidemie de coronavirus.

În urmă cu un an, nu existau târguri festive în aer liber în Budapesta, deoarece Ungaria era în izolare totală, scrie Reuters.

„Este minunat să avem din nou târg. A fost foarte deprimant când am vizitat târgul anul trecut – era decorat, dar nu erau oameni”, a spus Adrienn, turistă.

Vizitatorii târgului din Budapesta s-au aliniat la punctele de control pentru a prezenta certificatele de vaccinare sau de imunitate COVID-19, așa cum prevăd reglementările.

„Sunt întru totul de acord că numai cei vaccinați ar trebui să poată intra”, a declarat Ibolya Koszegi, un alt vizitator: „poate că mai mulți oameni ar trebui să poarte și măști. Este foarte greu să păstrezi distanța față de ceilalți, deoarece sunt atât de mulți oameni aici”.

În Ungaria, măștile sunt obligatorii doar în spațiile interioare și doar o mică parte dintre vizitatori au ales să le poarte în aer liber.

Mulți dintre ei sunt turiști care au venit la Budapesta, în timp ce alte țări din Europa Centrală și-au închis târgurile de Crăciun în încercarea de a limita infectările.

CITEŞTE ŞI: Diaspora se întoarce de sărbători. 68% dintre românii plecați peste hotare își doresc să revină. Noi măsuri anunțate de Rafila

Târgul din capitala cehă Praga a fost anulat, în timp ce la Viena, capitala austriacă, aflată la aproximativ două ore de Budapesta, se așteaptă ca acesta să se deschidă abia luni.

În condițiile în care Ungaria se luptă cu un al patrulea val de COVID-19, vizitatorii la evenimentele cu peste 500 de participanți trebuie să prezinte dovada vaccinării sau a imunității după boală. Restaurantele, magazinele, centrele comerciale și școlile rămân deschise pentru toată lumea, conform Mediafax.

Foto: List23


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns