Târgul meșterilor populari de la Muzeul Satului Bănățean: ofertă bogată, restricții impuse. Foto

targul 3

Interes foarte scăzut al timișenilor la una dintre manifestările de tradiție: Târgul meșterilor populari, o manifestare ajunsă la a XXI-a ediție. Organizată în fiecare an la Muzeul Satului Bănățean, ediția din acest an nu a mai reușit să atragă atenția publicului, rămas acasă de tema pandemiei sau  a măsurilor speciale luate la acest eveniment.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile nebănuite ale mustului. Ce efecte are asupra corpului

Astfel, particicpanții trebuiau să poarte mască, nu se putea intra fără cetificatul verde, iar accesul nu a mai fost gratuit, ca în alți ani, ci a costat 5 lei. În plus, cei care nu dețineau certificat verde  erau nevoiți să facă un test rapid și să suporte costurile acestuia, respectiv, 50 de lei. În atari condiții, este de înțeles reținerea  timișorenilor pentru evenimentul de la Muzeul Satului Bănățean, cu toate că oferta a fost chiar mai bogată decât în alți ani.

Astfel, dacă de regulă erau prezenți 25-30 de meșteri populari, de data aceasta au fost peste 50 de astfel de pasionați de portul și tradițiile populare. Pe deasupra, a fost pregătit și un program artistic, cu soliști și dansatori cunoscuți în folclorul bănățean. Au venit oameni din difetite zone ale țării, cu fel și fel și de produse manifacturate, meșteri specializați în arta lutului, lemnului, osului, metalului, în crearea de țesături, de măști, podoabe populare, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, instrumente muzicale, dar și produse din gastronomie tradițională.

Meșterii au reușit să vândă prea puține dintre creațiile lor, lumea preferând distanțarea socială în locul băilor de mulțime care existau la edițiile anterioare. Meșteri fideli ai acestui târg, care vin an de an la Muzeul Satului Bănățean, precum Maria Bruj sau Ecaterina Mudava, spun că există un interes tot mai crescut al publicului pentru astfel de produse tradiționale, care se comerccializează, cu precădere, la târgurile de specialitate. Din păcate, nu a fost cazul și la ediția din acest an, una marcată de teama unor noi îmbolnăviri.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *