Dezastru în Roma. “Cetatea Eternă” a fost invadată de porci mistreți

Invazie de mistreți pe străzile din Roma

Pentru mistreţi, toate drumurile duc la Roma. De ani buni, străzile Cetăţii Eterne se confruntă cu problema gunoaielor. Dacă localnicii sunt revoltaţi că autoritățile nu găsesc o rezolvare, pentru animalele sălbatice resturile din pubele sunt un adevărat festin.

CITEȘTE ȘI: Târgul meșterilor populari de la Muzeul Satului Bănățean: ofertă bogată, restricții impuse. Foto

De la o vreme, mistreţii sunt o prezenţă tot mai des întâlnită în capitala Italiei. Animalele venite din pădurile învecinate scormonesc în pubele, în căutare de hrană, spre exasperarea localnicilor.

Localnică: “Ce fel de educaţie este aceasta pentru copii? Suntem în capitala Roma, cu porci mistreţi peste tot, care pot intra în grădinile noastre. Aşa ceva nu e posibil! Mi-e teamă să merg pe trotuar pentru că pe o parte sunt tomberoane și s-ar putea ca mistreții să sară pe mine”.

Pino Consolini, proprietar restaurant: “Ne-au invadat. Aseară, când sora mea își închidea magazinul de încălțăminte, la ora 20:00, a găsit în jur de 30 de mistreţi lângă magazin”.

Potrivit autorităţilor din Peninsulă, sunt peste două milioane de mistreți în Italia, cu 15% mai multi față de perioada de dinainte de pandemie. Și nu doar Roma e afectată. Potrivit unui studiu, anul trecut mistreţii au provocat un accident rutier la fiecare 48 de ore, în urma cărora 16 persoane au murit şi peste 200 au fost rănite.

Cu toate acestea, militanţii pentru drepturile animalelor se opun oricărei metode care le poate pune mistreţilor viaţa în pericol. Claudio Locurato, membru al unei asociații pentru protecția animalelor: “Nu poţi ucide animalele, pentru că nu ele sunt cauza problemei. Dacă nu ar exista problema gunoiului pe străzi, animalele sălbatice ar rămâne în mediul lor. Există soluţii alternative, cum ar fi capturarea lor, sedarea, sterilizarea şi mutarea lor în zone protejate”.

Soluţii sunt aşteptate din partea primarului Romei, mai ales că, la începutul lunii viitoare, în capitala italiană vor avea loc alegeri locale.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *