„Țara lui Dragnea”

Președintele Iohannis a crescut în ochii multor români cu 20 de centimetri după dejucarea – cel puțin pe moment – a ordonanței de urgență privind grațierea, amnistia mascată și dezincriminarea abuzului în serviciu ori a conflictului de interese, iar Sorin Grindeanu, premierul păpușarului PSD Liviu Dragnea a coborât până la jumătate în mocirla politicii.

Reacția firească a străzii nu a întârziat, chiar dacă, spune cineva, nu societatea civilă a fost cea care a dat semnalul protestelor. Tentativa ministrului Florin Iordache de a promova fără dezbatere și pe ușa din dos un astfel de act normativ a fost denunțată de procurorul general Augustin Lazăr, care a declarat că proiectul legislativ este „penibil”.

La rândul ei, șefa DNA, Laura Codruța Kövesi, l-a calificat drept „un asalt asupra justiției”. Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a apreciat că OUG privind grațierea pare a fi „cu dedicație”.

Citeşte şi: De astăzi, maşinile parcate pe trotuar sau staţionate ilegal pot fi ridicate

Am redat doar câteva opinii pe această temă. Graba cu care liderul PSD Liviu Dragnea și-a dorit să aibă țara la picioare, imediat după întoarcerea din SUA, a fost însă puțin temperată de președinte, care, surprinzător, a pornit într-un safari, împușcând doi elefanți nevăzuți chiar în sala de ședință a guvernului și, poate, și… câțiva pokemoni.

Citeşte şi: Ce soluție au găsit unii patroni de localuri pentru clienții fumători

Dincolo de reacții, trebuie avută în vedere și realitatea că sistemul penitenciar este supraaglomerat, precum și faptul că aproape jumătate dintre români au votat ca țara în care trăiesc să fie condusă de un condamnat penal, acesta dorind, după cum se vede, să aibă din nou cazierul virgin. Mai trebuie spus că, în democrație, dictează majoritatea parlamentară, oricât de mulți cercetați ori condamnați penali ar avea în ea, dar o face respectând, totuși, niște proceduri și cutume. Nu e cazul și acum.

Se spune că, prin măsura de care vorbim, numeroșii politicieni, care au probleme cu justiția vor fi iertați de peste un secol de pușcărie. Și asta doar în cazul celor de la PSD!

Să nu uităm, de asemenea, că abia s-a încheiat scandalul Ghiță-Coldea, cel care a devoalat povestea cu statul paralel, cel despre care se spune că ar putea regla lucrurile în politică, dacă au luat-o razna, ca acum.

Analiștii vorbesc deja despre arestarea lui Dragnea sau despre suspendarea lui Iohannis ca variante de pace între palate. Și într-un caz, și în celălalt, marele câștigător al alegerilor în final va pierde.

Protestele pornite în țară arată că există destui români care doresc să trăiască într-un stat de drept, în care să existe justiție. Nu putem însă face abstracție nici de cealaltă categorie de concetățeni, cei bucuroși că au primit cinci lei în plus pe lună ori, lăsându-se manipulați de promisiunile populiste ale lui Dragnea și ale PSD și cărora puțin le pasă de aceste aspecte.

În acest moment, lucrurile par, de aceea, foarte complicate. S-ar putea să ne aflăm în logica lui deja-vu. În orice caz, este imprudent să facem pronosticuri. La fel ca în „democrația originală” a lui Ion Iliescu, tot așa în „Țara lui Dragnea” orice este posibil.

Noaptea poate fi declarată zi, iar hoția, virtute. Și acesta este doar începutul, pentru că tupeul este cu mult mai mare, hrănindu-se cu indiferența noastră!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Țara lui Dragnea”

  1. astia ne cred prosti.legea este facuta nu pentru amarastenii din puscarii vezi doamne sant supraaglomerati ci pentru porcii care stau in sute de metri patrati in arest la domiciliu sau sub control judiciar pentru porcii care vor sa devina curati si sa-si manance banii furati in liniste.toti tac ca porcul in cucuruz despre confiscarea averilor obtinute ilicit [furate].

Lasă un răspuns