Țânțarii, luați la… țintă

O nouă acţiune de dezinsecţie la Timişoara

Lucrările de dezinsecție în municipiul de pe Bega au început, în sfârșit, marţi, după ce primăria a încheiat un contract cu o firmă locală în acest scop, pentru combaterea virusului Zika. Dezinsecția va continua pe toată perioada sezonului cald, iar acțiunea va fi repetată după 14 zile.

Operaţiunea a început cu parcurile din zona centrală şi cele de pe malurile Canalului Bega. Se continuă cu zona centrală, iar apoi, cu toate cartierele din oraş. În acest scop, Timişoara a fost împărţită în șase sectoare, trei la nord de Bega şi trei la sud.

Instituţiilor, societăţilor comerciale, asociaţiilor de locatari şi persoanelor fizice li se recomandă să execute operaţiuni de dezinsecţie concomitent cu acţiunea generală a primăriei. În acest mod, se va evita retragerea ţânţarilor în zonele netratate, ştiut fiind faptul că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

VESTE BUNĂ pentru fumători!

În caz contrar, atât persoanele fizice, cât și cele juridice sunt pasibile de amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei, respectiv între 1.000 și 2.500 de lei.

În perioada aceastor acțiuni, primăria le solicită cetăţenilor ca seara, între orele 21,30-23,30, să evite traversarea parcurilor, scuarurilor și a altor spații verzi atunci când este observată prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră. Operaţiunile vor fi executate numai cu produse autorizate de Ministerul Sănătăţii, prin Comisia Naţională de Biocide.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *