Tamas Balla a câştigat Memorialul „Pius Brânzeu”

Memorialul Pius Branzeu sah 2

Câştigător-surpriză la ediţia cu numărul şapte a Memorialului „Pius Brânzeu”. Tamas Balla, fost şahist la clubul organizator CS Studenţesc Medicina Timişoara, legitimat în prezent la Vados Arad, a răsturnat calculele hârtiei şi a pus mâna duminică, în sala „Hyperion”, pe marele trofeu.

El a fost urmat, în ordine, de ucraineanul Ihor Nestor (Ucraina) şi de Marius Manolache (CS Studenţesc Medicina Timişoara), al treilea clasat fiind un fost câştigător al puternicului turneu organizat în fiecare sfârşit de an în oraşul de pe Bega.

La feminin s-a impus Angela Dragomirescu (CS Studenţesc Medicina Timişoara), următoarele două clasate, Petronela Paraschiv (CSU Universitatea de Vest Timişoara) şi Anisia Teodora Maşcaş (CS Mediator Giarmata Vii), fiind reprezentante ale noului val de şahişti.

Şaptezeci de sportivi au participal la ediţia din 2018 a Memorialului „Pius Brânzeu”, tinerii lăsând o impresie extrem de frumoasă.

„A fost o ediţie mai specială, foarte liniştită, s-a jucat într-un fair-play total. Nu au mai fost acuzaţii că alţii sunt vinovaţi pentru anumite insuccese, atmosfera nu a fost stricată în nici un fel. Mi-a plăcut şi pătrunderea tinerilor printre seniori atât în clasamentul general, cât şi la cel feminin. Bronzul a fost obţinut de o fetiţă de zece ani! Arată ardoarea cu care aceşti tineri doresc să intre în elită. Este un vis împinit pentru ei. Până în prezent doar au visat la aceste cupe, iar acum au pus mâna pe ele. Un lucru foarte interesant este că după ce şi-au luat cupa au uitat să-şi ia premiul în bani, atât de mulţumiţi au fost pentru rezultat. Avem un câştigător în premieră, un timişorean care joacă pentru un club din Arad. El nu a mai fost pe podium la ediţiile trecute, a intrat ca un gambler la casino, a jucat şi a câştigat. Balla este un produs al Medicinei, dar la un moment dat drumurile noastre s-au despărţit. A jucat la noi în perioada de calificare a echipei în Superligă şi mai doi ani după aceea. Au apărat apoi valori după valori, dar şi Tamas Balla este maestru internaţional. El şi-a continuat şi o altă carieră, este profesor de istorie la liceul maghiar din Timişoara. Nu a mai continuat cu performanţa la nivelul cerut la Medicina, aici trebuie să fii profesionist, să te ocupi exclusiv de şah”, ne-a declarat Ioan Mărăşescu, directorul CS Studenţesc Medicina Timişoara şi principalul organizator al Memorialului „Pius Brânzeu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns