Tăieri de corecție la arbori de pe unele străzi din Timișoara

Tăieri de corecție la arbori de pe unele străzi din Timișoara

Tăieri de corecție la arbori de pe unele străzi din Timișoara

În aceste zile, echipele de la Horticultura, Rogera și Barierra System realizează corecții ale arborilor în Parcul Dacia și pe străzile: Socrate, Tiberiu Timisan Pop, Mureș, Crivaia, Meziad, M. M.Ciopec, Dr. Ioan. Mureșan, Basmului, Satu Nou, 1 Decembrie.

Intervențiile sunt adaptate sezonului și includ: corecții ușoare și ridicări de coroane pentru a menține o formă echilibrată pentru a facilita circulația pietonală sau auto, dar și pentru a permite pătrunderea luminii naturale; eliminarea ramurilor periculoase sau uscate, pentru a preveni accidentele și pentru a proteja siguranța cetățenilor.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara alocă 20% pentru învățământ la capitolul cheltuieli prevăzute în bugetul pentru anul 2024

”Toaletarea arborilor se face periodic, în urma monitorizării constante ale echipelor responsabile, în funcție de gravitatea situației. În perioada de vegetație sunt permise doar corecții ușoare și ridicarea coroanelor.

Colaborarea comunității cu administrația locală este esențială pentru Primăria Timișoara și încurajăm să ne sesizați în continuare problemele legate de spațiile verzi și arbori. Solicitările vor fi prioritizate în funcție de urgența intervenției”, transmite Primăria Timișoara.

Sursa foto: Primăria Municipiului Timișoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *