Szabo Terezia și războiul de peste 100 de ani

O femeie din comuna timișeană Dumbrava încă își țese povestea la războiul vechi de peste 100 de ani. Szabo Terezia și unealta ei dragă de lucru fac parte din aceeași generație, timișeanca apropiindu-se de 90 de ani.

Încă lucrează grădina, iar când obosește se așază la război, chiar dacă rezultatul muncii ei nu este întotdeauna apreciat cum se cuvine și nu prea are cumpărători.

”La cei 89 de ani ai mei îi mulțumesc Domnului că mi-a dăruit o minte sănătoasă și o memorie bună. Tot ce am a fost realizat împreună cu soțul meu, Szabo Sigismund, cu propriile noastre mâini. Ne-am căsătorit în 1945, după război și am început de la zero. Aproape în fiecare duminică plecam în satele din jur să căutăm material lemnos, soțul fiind meșter tâmplar, iar eu îl ajutam la lucru.

Împreună făceam căruțe, butoaie sau căzi. Pe vremea aceea erau mulți tâmplari și dulgheri în sat. Numai în familia Kiraly, care avea zece copii, dintre cei cinci băieți, unul era tâmplar și ceilalți dulgheri. Tatăl era și el meseriaș și, neștiind prea bine românește, a rămas până în zilele noastre în amintirea sătenilor cu vorbele sale.

Terminând o roată la comandă, și-a lăudat munca spunând: <


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns