Orţişoara are nevoie de o şcoală profesională

Din anul 2011, nici un elev de la Liceul Orţişoara nu a mai promovat examenul de bacalaureat. E adevărat că nici numărul absolvenţilor acestei unităţi nu a fost foarte mare, să-i tot numeri pe degetele de la o mână, însă în cele din urmă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a decis desfiinţarea instituţiei de învăţământ.

Prin urmare, în anul şcolar viitor va mai exista doar o singură clasă a XII-a. Primăria din localitate consideră că în locul liceului ar fi bine dacă s-ar înfiinţa o şcoală profesională.

În acest sens, Aleodor Sobolu, edilul-şef al comunei Orţişoara, a purtat deja discuţii cu agenţii economici din zonă în vederea deschiderii unei unităţi de învăţământ care să pregătească muncitori calificaţi în domeniul agriculturii. Toate acestea, în contextul în care există deja o bază materială.

Astăzi, fosta clădire, care adăpostea internatul şi atelierele, este părăsită, iar reprezentanţii consiliului local ar vrea să o reabiliteze, dacă aici s-ar înfiinţa o şcoală profesională.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Orţişoara are nevoie de o şcoală profesională

  1. Cam mult a trecut pana cand inspectoratul scolar si primaria au realizat ca un liceu intr-o comuna e prea mult! Bani tocati aiurea pentru salarii si intretinerea cladirilor! Elevii buni mergeau la liceele din oras iar in „metropola” Ortisoara ramaneau codasii instruiti de profesori care faceau orele mai pe…sarite. In aceste conditii e normal ca promovabilitatea sa fie zero barat!

Lasă un răspuns