Sute de timișoreni au ajuns la spital din cauza căldurii

urgenta judetean

Aglomerație mare în prima zi a lunii august, la unitățile de primiri urgențe din Timișoara, pe fondul creșterii temperaturii. În Banat, Administrația Națională de Meteorologie a instituit cod galben de caniculă.

Oamenii au început să vină la spital încă de la primele ore ale dimineții, mulți acuzând stări de rău și pierderi de cunoștință.

În prima parte a zilei – care în mod normal cuprinde a cincea parte din activitatea derulată în decurs a 24 de ore – a fost consultată o persoană la fiecare trei minute.

”În intervalul orar 8-12 s-au prezentat 81 de persoane, cu diferite patologii. Am avut un număr destul de mare de pacienți cu lipotimie (leșin) și bătrâni cu stări febrile, cauzate probabil de temperaturile ridicate de afară pentru că, odată cu vârsta, mecanismele de termoreglare nu mai funcționează foarte bine.

De asemenea, au fost înregistrate și câteva sincope (pierdere com­pletă, bruscă și de scurtă durată a conştienţei) la persoane care au făcut efort în sala de forță”, a precizat Mihai Grecu, medic-șef al Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara.

În Timiș, sunt înregistrate maxime de 38 de grade Celsius la umbră, iar indicele temperatură-umezeală a atins și local a depășit pragul critic de 80 de unităţi.

Proba de foc însă abia începe pentru timișeni, miercuri fiind prima zi din an pentru care a fost emisă o avertizare de cod portocaliu de caniculă. Meteorologii prognozează că mercurul din termometre va urca până la 39 de grade Celsius, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade. De asemenea, indicele temperatură-umezeală se va menține timp de mai multe ore peste pragul critic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns