Sute de salariaţi de la Disneyland Paris au intrat în grevă pentru a obţine salarii mai mari

Sute de salariaţi de la Disneyland Paris au intrat în grevă pentru a obţine salarii mai mari

Sute de salariaţi de la Disneyland Paris au intrat în grevă pentru a obţine salarii mai mari.

Mai multe sute de salariaţi de la parcul de distracţii Disneyland Paris au intrat marţi dimineaţa în grevă, susţinuţi de confederaţia sindicală CGT, pentru a obţine o majorare salarială de 200 de euro şi plata orelor suplimentare pentru duminicile lucrate, transmite AFP, relatează Agerpres. Peste 500 de salariaţi care exercită diferite meserii în cadrul Disneyland Paris, cum ar fi în sectorul hotelier, al mentenanţei sau securităţii, au intrat în grevă, susţine CGT. Greviştii solicită o majorare salarială de 200 de euro pe lună, o plată dublă pentru o duminică lucrată, dar şi „îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”, potrivit CGT.

CITEȘTE ȘI: Nu sunt bani pentru profesori, dar Parlamentul a votat majorarea salariilor angajaților Administrației Fondului pentru Mediu

Contactată de AFP, conducerea Disneyland Paris, care numără aproximativ 17.000 de salariaţi, nu a dorit să comenteze.

Sindicatul majoritar, CFDT, solicită la rândul său conducerii parcului de distracţii „să înceapă imediat negocierile cu privire la salarii”, în contextul unei inflaţii ridicate în Franţa.

Parcul de distracţii Disneyland Paris este amplasat în localitatea Marne-la-Vallée, regiunea Ile-de-France din jurul Parisului. Este prima destinaţie turistică privată din Europa şi, cu 17.000 de salariaţi, este şi cel mai mare angajator la o singură locaţie din Franţa.

Disneyland Paris nu a mai comunicat numărul de vizitatori după 2015, an în care a fost frecventat de 14,8 milioane de persoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *