Sute de persoane au protestat în Piața Victoriei împotriva proiectului de amnistie și grațiere

Început destul de anemic, mitingul care s-a desfășurat joi seară în Piața Victoriei – de această dată cu autorizație – a strâns mai multe sute de protestatari împotriva proiectului de amnistie și grațiere, aflat în dezbatere publică.

S-au strigat aceleași lozinci din ziua precedentă – „DNA să vină să vă ia”, „PSD ciuma roșie”, „La închisoare, nu la guvernare”.

La un moment dat, unul dintre organizatori a anunțat la portavoce textul unei petiții „pentru statul de drept”, care va fi înaintată mai-marilor statului, prin care se cere respectarea strictă a programului de guvernare și neaprobarea nici unei amnistii, eventualele grațieri urmând să fie făcute direct, doar de președintele României.

În momentul în care s-au pronunțat numele președintelui Senatului, al președintelui Camerei Deputaților și al premierului, acestea au fost, rând pe rând, huiduite. Organizatorii i-au invitat pe participanți să semneze petiția.

protest amnistie 1

Protestatarii, în majoritate tineri, au făcut de câteva ori turul Pieței Victoriei, strigând lozinci și purtând pancarte cu portretul lui Liviu Dragnea, având alături diverse lozinci: „Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați”, „În democrație, hoții stau la pușcărie”, „Democrație fără amnistie”, “Dacă îi graţiază, cine mai scrie cărţi”, „Fără puşcăriaşi, rămânem fără cultură” și altele.

Protestul ar urma să continue și vineri.

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Sute de persoane au protestat în Piața Victoriei împotriva proiectului de amnistie și grațiere

  1. Cred ca mai important era sa informati sutele de mii de timiseni ca reprezentantii Romaniei au fost invitati la o masa restransa de presedintele Donaltd Trump in preziua evenimentului istoric . In rest felicitari deosebite pentru timisoreanul nostru Sorin Grindeanu pentru onoarea ce i s-a facut ,si prin el futuror concetatenilor nostri nevirusati de maladia soros .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *