Pod nou peste râul Timiş. Va avea 300 de metri şi va costa 7 milioane de euro

Restricții de trafic pe podul de la Parța

Edilii comunei Parţa au pus pe tapet încă de acum patru ani ideea unei investiţii într-un nou pod peste râul Timiş. Proiectul rămâne valabil, numai că acesta va fi realizat – desigur, atunci când vor exista banii necesari – de către Consiliul Judeţean Timiş (CJT), nu de către administraţia publică locală, care se arată dispusă să contribuie, eventual, cu o cotă-parte.

Vechiul pod rutier (foto), construit în urmă cu aproape 60 de ani, a fost expertizat tehnic şi s-a stabilit că nu mai face faţă traficului greu, motiv pentru care este necesar unul nou.

„Consiliul Judeţean a preluat podul, iar noi am predat inclusiv proiectul tehnic şi toată documentaţia. Suntem dispuşi, totuşi, să contribuim cu o cotă-parte din costul investiţiei”, susţine Mihai Petricaş, primarul comunei Parţa.

Podul nou, amplasat pe drumul judeţean 598 B, ar urma, potrivit proiectului, să aibă o lungime de circa 300 de metri. Costul investiției s-ar putea ridica la aproximativ şapte milioane de euro.
La ora actuală, pe vechiul pod circulaţia este restricţionată, având acces autovehiculele de cel mult şapte tone, însă edilii se plâng că destul de mulţi conducători auto ignoră regula.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns