Sute de firme timişene caută cu disperare angajaţi

Nu mai puţin de 337 de angajatori din judeţul Timiş scrutează zarea în această săptămână, în căutare de personal, dar este vorba doar despre lista celor care au apelat la ajutorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), în realitate numărul firmelor cu organigrama incompletă fiind mai mare.

Construcţiile, instalaţiile, industria textilă şi alte domenii prelucrătoare, alimentaţia publică, transporturile şi IT-ul sunt domeniile economice în care criza de personal se resimte şi în această săptămână foarte acut la nivelul judeţului.

În ceea ce priveşte nivelul de pregătire, persoanele cu studii profesionale şi medii sunt în continuare cele mai căutate de angajatorii timişeni. Aceştia au devenit mai realişti în privinţa specializării potenţialilor racolaţi, pentru că într-un judeţ în care rata şomajului e de multă vreme sub un procent sunt aproape imposibil de găsit supercalificaţii.

Ei bine, pentru aproximativ 80 la sută dintre posturile vacante din economia timişeană se caută persoane fără experienţă şi circa 10 la sută sunt pentru cele începătoare. Asta deoarece, confruntate cu penuria de braţe de muncă, foarte multe dintre companiile timişene şi-au pus la punct programe de calificare a propriilor angajaţi.

Rata şomajului, oricum printre cele mai mici din ţară în ultimii ani, a continuat să scadă în Timiş în prima jumătate a anului, ajungând la numai 0,81 de procente la capătul primului semestru.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns