Sute de doze de vaccin, compromise. Frigiderul special în care erau depozitate s-a defectat peste noapte

Peste 1.200 de doze de vaccin au fost pierdute în țară de la începutul campaniei de vaccinare, iar cel mai mare număr de doze irosite a fost înregistrat în judetul Cluj. Acolo, la un singur spital s-au pierdut aproape 70% din dozele de vaccin primite, conform observatornews.ro.

Cele 200 de doze alocate Institutului de Gastreoenterologie din Cluj-Napoca au fost risipite după ce au fost ținute timp de câteva ore la o temperatură necorespunzătoare

Mai exact, frigiderul nou cumpărat, special pentru depozitarea dozelor de vaccin anti-COVID, s-a defectat peste noapte, dar acest lucru a fost descoperit abia a doua zi, când dozele erau deja compromise. Acestea urmau să fie folosite pentru imunizarea personalului medical programat încă din etapa I. Medicii au fost trimiși la un alt spital sau reprogramați.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Sute de doze de vaccin, compromise. Frigiderul special în care erau depozitate s-a defectat peste noapte

  1. Oare dozele respective nu pot fi pastrate in conditii corespunzatoare in recipiente cu azot lichid (la minus 180 grd) ,precum materialul seminal etc,destinat insamantarilor artificiale /??? Probabil e vreo incompatibilitate!

Lasă un răspuns