Suspecţi săltaţi de mascaţi direct din sala de judecată. Prejudiciul în dosar este uriaş

Situaţie inedită în această dimineaţă! DIICOT Caraş-Severin a descins într-o sală de judecată, unde se judecau dosare de insolvenţă. De acolo au fost ridicaţi şapte suspecţi, printre care un avocat, un executor judecătoresc şi mai mulţi administratori judiciari, a informat stiripesurse.ro.

Iar lista acuzaţiilor este lungă: constituirea de grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, sustragere de sub sechestru, şantaj, înşelăciune şi distrugere.

Potrivit procurorilor, mandatele au fost emise după extinderea cercetărilor în dosarul devalizării staţiunii Băile Herculane.

„Ca urmare a indisponibilizării de către DIICOT a mai multor imobile în speţa Hercules Băile Herculane, Gavrilescu Alexandru demarează un circuit infracțional menit să ducă la scoaterea imobilelor de sub sechestrul aplicat de DIICOT și însușirea acestora, în cadrul unor proceduri de executare silită, în care a beneficiat de conivența executorului judecătoresc Brad Gheorghe”, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Devalizarea complexului Băile Herculane a ajuns în vizorul DIICOT la începutul anului trecut. La acea vreme, procurorii DIICOT au efectuat mai multe percheziţii, iar dosarul viza 22 de suspecţi, printre care şi fostul deputat PSD Iosif Armaş. Ancheta viza săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare și complicitate la delapidare, bancrută frauduloasă și complicitate la bancrută frauduloasă, abuz în serviciu.

Prejudiciul total s-ar ridica la suma de 30 de milioane de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns