Suspecţi cercetați după ce ar fi obținut credite folosind zeci de cărți de identitate false, în Timiş

Suspecţi cercetați după ce ar fi obținut credite folosind zeci de cărți de identitate false, în Timiş

Suspecţi cercetați după ce ar fi obținut credite folosind zeci de cărți de identitate false, în Timiş. Trei indivizi sunt cercetați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus începerea urmăririi penale împotriva a trei persoane, acuzate de înșelăciune (79 de acte materiale), fals informatic (79 de acte materiale), fals material în înscrisuri oficiale (68 de acte materiale), uz de fals (68 de acte materiale) etc.

Potrivit procurorilor, primul inculpat, în perioada 23 noiembrie 2022 – 10 ianuarie 2023, a indus în eroare o instituție financiară nebancară (IFN) prin atribuirea identității altor persoane și utilizarea, în mod fraudulos, a unui număr de 79 cărți de identitate dintre care 11 cărți de identitate reale și 68 cărți de identitate falsificate. Acesta a introdus date informatice pe platforma aparținând instituției financiare nebancare, în urma cărora au rezultat date necorespunzătoare adevărului, în sensul că au fost încheiate 79 de contracte de credit pe numele persoanelor cărora le-au fost folosite datele de identificare, acesta obținând astfel în mod injust suma totală de 357.700 lei și cauzând un prejudiciu persoanei vătămate în cuantum de 357.700 lei.

Al doilea inculpat, în perioada 29 octombrie 2022 – 3 ianuarie 2023, a indus în eroare, în același mod, o instituție financiară nebancară (IFN) prin folosirea unui număr de 65 cărți de identitate dintre care 51 cărți de identitate reale și 14 cărți de identitate falsificate, acesta obținând astfel în mod injust suma totală de 333.000 lei și cauzând un prejudiciu persoanei vătămate în cuantum de 333.000 lei.

Al treilea inculpat, în data de 7 august 2023 a încercat să a inducă în eroare o instituție financiară nebancară (IFN), în sensul că și-a atribut identitatea altei persoane și a utilizat, în mod fraudulos o carte de identitate reală, încercând să obțină astfel în mod injust o sumă de bani.

CITEŞTE ŞI: Primarul Fritz joacă “alba-neagra” cu informarea timișorenilor pe Facebook

Față de primii doi inculpați, procurorul de caz a formulat o propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, propunere admisă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Timișoara.

Față de cel de-al treilea inculpat, procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *