”Sunteți ultrapenibili!” Un interviu cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face înconjurul internetului

Un interviu cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face înconjurul internetului. Este vorba despre imagini needitate pe care Digi 24 Timișoara a decis să le publice, după ce Nicolae Robu a acuzat reporterii de dezinformare, intoxicare și scoatere din context a declarațiilor.

Reporterul Digi 24 l-a întrebat pe primar despre poarta de intrare în oraș căzută peste tânărul de 24 de ani, care și-a pierdut viața. Nicolae Robu a considerat că jurnalista încerca să transforme moartea tânărului într-un subiect de can-can, deoarece l-a întrebat… de poartă și a considerat că redactorul și cameramanul sunt… ”ultrapenibili” punând asemenea întrebări.

Interviul a fost publicat și de Lucian Mîndruță pe contul său de Facebook.

”Dragă PNL: dă-l afară pe Robu din partid. Dragă Timișoara: dă-l afară pe Robu din funcție. După acest interviu penibil, în care îi gonește și jignește pe cei care îi cer socoteală pentru un panou ucigaș reabilitat sub mandatul lui, acest om nu mai e demn de un oraș martir, civilizat și european.

Timișoara, aștepți să te rugăm cu toții? Sunt mulți timișoreni (veritabili sau postaci, nu știu) care mă critică de ce cer socoteală primarului.

Din căteva motive: 1. E primar. Deci trebuie să răspundă la orice întrebare de interes public legată de orașul lui. Nu e șeful jurnaliștilor, ei sunt reprezentanții cetățenilor.

2. Panoul acela reabilitat a fost în mod evident prost reabilitat, din moment ce a căzut. Mai precis, acolo unde constructorul inițial lăsase loc să treacă vântul, firma aleasă de primărie a pus o bandă continuă, care a mărit presiunea vântului asupra fundației.

3. Domnul Robu pare să nu vrea să discute despre un contract cu încredințare directă, din câte am citit, de 56.000 de euro pentru două panouri, din care unul a căzut. De ce?

4. Întrebarea nu era despre iubita domnului Robu. Era despre o lucrare publică a primăriei care a căzut peste un cetățean și l-a ucis. Deci nu era can-can. Că domnul Robu își permite s-o califice astfel este o mizerie pe care munca acestor jurnaliști de aflare a adevărului n-o merită. Mai departe vreau să vă întreb pe voi: dacă ruda dumneavoastră murea acolo, era relevant cine, cum și în ce fel era făcută construcția!?”, a scris Lucian Mîndruță pe contul de socializare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

6 thoughts on “”Sunteți ultrapenibili!” Un interviu cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face înconjurul internetului

  1. Articol foarte bun. Primarul Robu trebuie sa demisioneze . Din cauza deciziei lui de a inscriptiona poarta de intrare dinspre Lugoj , a murit un tanar student in ultimul an la Medicina. Nu as vrea sa fiu in pielea parintilor lui…. Deci D-nul Robu trebuie sa demisioneze.

    1. Din pacate pentru ziaristi si cei care pun botul rapid la articolele cu dedicatie,tin sa va informez ca primaria e condusa de un CONSILIU,hotararile de orice natura se iau in CONSILIU prin VOT.Prin urmare,sa se ia la puricat si hotararea de CONSILIU,ca toti se ascund in spatele lui Robu cand se intampla ceva,si-l acuza de favoritisme in privinta acordarii de lucrari.Chiar asa a fost si-n cazul asta?Ia sapati!In al doilea rand e vorba de PROIECT,CONSTRUCTOR si RECEPTIE.Ca daca e asa,nu mai finanteaza nimic primaria,stam cu bratele incrucisate,ca oricum vine ciclonu si darama.Lucian Mandruta e comunist sadea,daca crede ca un primar ALES poate fi demis de partid,e cu 30 de ani in urma

  2. Ca de obicei, gandire simplist si cu partea dorsala, ne lasam condusi de emotii si senzationalism, presa ne manipuleaza. Sigue ca e regretabil ce s-a intamplat si cineva poarta raspunderea pentru felul in care a fost reabilitata poarta de la intrarea in oras. Asta nu inseamna sa ii sarim la jugulara primarului si sa-l luam la injurat si agresat in tot felul. Jurnalistii nu servesc interesul cititorului, in primul rand ce se face in media timisoreana e orice numai jurnalism nu. Niste vulturi agresivi, impertinenti, de cele mai multe ori cu un nivel intelectual extrem de scazut, cauta senzatie, circ, balacarie, si scandal. Am convingerea ca Robu nu a calificat subiectul in sine drept can-can, ci felul de abordare care de cele mai multe ori e de un penibil greu de calificat. Te uiti la niste mucea la care li s-a pus un microfon in mana si se cred dumnezei si justitiari, si iti vine sa te repezi si sa le arzi doua palme sa le sara mucii. Uitati-va la articolele ce le scriu, mazgaleli jenante, fara esenta, fara deontologie, fara profesionism, minciuni, inventii, starnit prostimea la reactii ca sa se cumpere ziarul sau sa se dea click. Lasati-l pe Robu sa-si faca treaba, si sa gaseasca vinovatii in problema asta. Asa cum comenta cineva mai sus, nu trebuie sa fii nu stiu cat de inteligent sa judeci obiectiv si sa iti dai seama ca nu robu a decis reabilitarea, exista o institutie a primariei, un consiliu local, departamente de arhitecti, de reabilitare a orasului, nu face el lucrurile de capul lui. Pana nu ne vindecam de prostie si dat cu bata in balta asa sa ne aflam in treaba, tot prost vor merge lucrurile. Cativa idioti au observat ca articolele cu balacareala lui robu trec bine la prostime si hai sa facem rating. Asta nu obiectivitate si profesionalism si nu ajuta la nimic decat la crearea de tensiune si ura.

    1. De acord cu tine! Subscriu! Se intampla fenomene extreme si calamitati naturale din pacate tot mai des si pe arii tot mai mari, insa pana acum, pana la furtuna de Duminica, nu am vazut nici o comunitate care sa ceara demisia primarului sau sa caute nod in papura tuturor….ba ca nu a fost anuntata furtuna, ba ca a fost „prea” anuntata (Bucuresti), etc. Prostia, ignoranta si rautatea au ajuns la cote maxime! Si, sa-mi fie cu iertare, dupa atatia ani de la revolutie, inca se baga botu la instigare… O zi buna.

  3. Un articol de tot rahatul… primarul este inginer in constructii??? Ce a facut Robu in Timisoara nu a facut nimeni pana acum si nici nu cred ca o sa mai faca…

  4. Salutare. Dupa parerea mea situatia sta cam asa: s-a deschis un dosar penal in care se va cerceta cine si de ce se face vinovat. Pana atunci este clar ca tonul acuzator al ziaristilor ascunde niste interese obscure! Dar s-o luam altfel. Primaria a trimis un caiet de sarcini proiectantului (o firma cu care primaria are contract) in care se stipuleaza cerintele beneficiarului, proiectantul cere o expertiza tehnica (facuta de un expert tehnic in constructii), apoi proiecteaza iar proiectul, conform legii 10/1995 art.13, va fi verificat de un verificator tehnic autorizat. Apoi se autorizeaza de primarie, se preda beneficiarului care la randul sau il va preda constructorului. Acesta va executa lucrarea conform prescriptiilor tehnice din proiect si care va fi verificat de un RTE (responsabil tehnic cu executia, autorizat de stat si angajat de catre executant) dar si de un diriginte de santier autorizat (reprezentant al beneficiarului). La final comisia de receptie stabileste daca lucrarile s-au executat conform prescriptiilor proiectului. Daca in executie s-au constatat defectiuni de constructie, executantul va raspunde (inclusiv autorizatii). Daca proiectantul a proiectat defectuos, atunci raspunderea este a acestuia (si a autorizatilor). Deci dupa ancheta politiei vom stii mai multe! Pana atunci este imatur sa vorbim despre cine-i vinovat! Beneficiarul poate sa inaugureze un proiect cu cat „Tam-Tam” pofteste! Mai apoi toti avem ceva cu primarul, poate cu felul lui de a interactiona cu noi. Si eu sustin ca ar fi trebuit sa vorbeasca cu un cu totul alt ton cu ziaristii. Faptul ca nu a comunicat clar cu acestia, il discrediteaza complet! Imi pare rau atat pentru el cat si pentru ziaristi! 😉

Lasă un răspuns