Suedia va ridica toate restricțiile anti-COVID, Cehia renunță la măsurile contra celor nevaccinați / Lista țărilor europene care au anunțat relaxări

Suedia va ridica toate restricțiile anti-COVID, Cehia renunță la măsurile contra celor nevaccinați / Lista țărilor europene care au anunțat relaxări

Suedia va ridica restricțiile anti-pandemie săptămâna viitoare deși această țară nordică se confruntă în continuare cu niveluri record de infecții, transmite Reuters.

Autoritățile suedeze au spun că mizează pe imunitatea populației contra Covid-19, obținută după administrarea dozelor booster de vaccin și după trecerea prin infecția cu coronavirusul.

„A sosit momentul să deschidem din nou Suedia”, a declarat joi premierul suedez Magdalena Andersson în cadrul unei conferințe de presă.

Suedia și-a prelungit măsurile împotriva pandemiei (printre care limite de program și de persoane în baruri și restaurant) cu încă două săptămâni la sfârșitul lunii ianuarie, dar a semnalat că acestea ar putea fi eliminate după aceea.

Cehia deschide toate unitățile publice pentru nevaccinați

Începând de săptămâna viitoare, Cehia nu va mai solicita permisul COVID pentru intrarea în restaurante și alte locuri de servicii sau de divertisment, deschizând astfel accesul persoanelor nevaccinate, a declarat premierul Petr Fiala.

Această țară de 10,7 milioane de locuitori, care a fost grav afectată de valurile anterioare ale pandemiei COVID, înregistrează o creștere record a numărului de cazuri de coronavirus, pe măsură ce varianta Omicron se răspândește. Cu toate acestea, oficialii se așteaptă la o diminuare a infecțiilor în această lună.

Ministerul Sănătății a raportat marți un număr record zilnic de 57.226 de infecții COVID, la care se adaugă aproape 10.000 de suspiciuni de reinfecții. Miercuri, au fost raportate alte 43.307 cazuri și peste 7.000 de reinfecții în plus.

Dar numărul spitalizărilor nu a crescut și este mult sub vârfurile înregistrate în valurile anterioare ale pandemiei.

CITEŞTE ŞI: România va fi legată de Grecia de două autostrăzi, prin Bulgaria. Planuri și pentru o linie ferată de mare viteză

Începând cu 9 februarie, nu va mai fi nevoie de certificat de vaccinare sau de dovada trecerii prin boală pentru a intra în restaurante și unități HoReCa sau de servicii, a declarat Fiala miercuri seară.

De asemenea, guvernul va încheia testarea obligatorie în firme și școli începând cu 18 februarie.

Lista țărilor europene care au anunțat relaxări, pe HotNews.ro.

Foto: The Local Sweden


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns