Succes cu repetiţie. Cel mai bun sportiv al judeţului Timiş

Cel mai bun sportiv al judeţului Timiş este, pentru al doilea an consecutiv, Laurenţiu Danciu. Elevul antrenorului Zlatomir Balojin a reuşit să încheie topul DJST întocmit în baza rezultatelor obţinute în 2019 pe prima poziţie, iar pentru acest an şi-a fixat ca obiectiv participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Născut în anul 2000 în comuna hunedoreană Pui, Danciu şi-a făcut un nume în canotajul românesc de la o vârstă fragedă, odată cu venirea la Timişoara. S-a apucat relativ târziu de acest sport, dar a tras tare şi a devenit un canotor polivalent, gata să spargă barierele şi mentalităţile, concurând cu succes în bărcile de 2, 4 şi 8. S-a remarcat prin rezultatele foarte bune obţinute în perioada junioratului.

A atras atenţia antrenorilor lotului naţional, care l-au selecţionat pentru a se pregăti la Centrul Naţional Olimpic pentru juniori de la Orşova. În 2017, la Campionatul European de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania), s-a aflat în barca de 8+1 care a cucerit medalia de argint. În 2018, la Campionatul Mondial de juniori de la Racice (Cehia), la două rame, alături de Florin Arteni-Fântânariu, a produs una dintre marile surprize ale competiţiei, terminând proba pe primul loc.

Românii s-au impus în finală în faţa germanilor Elias Kun şi Jasper Angl, medaliaţi cu bronz în acel an, care au trecut linia de sosire pe poziţia a doua, şi a campionilor en-titre, gemenii croaţi Patrik şi Anton Loncarici, clasaţi pe locul al treilea. În ziua care a precedat finala, cei doi fraţi stabiliseră un nou timp-record la juniori. Cu câteva luni înainte, la Campionatul European de juniori de la Gravelines (Franţa), Laurenţiu Danciu, Gheorghe Morar, Denis Nichitean şi Andrei Lungu au cucerit medalia de argint la patru rame fără cârmaci.

Sportivul de la CSM Timişoara a fost desemnat să reprezinte România la Jocurile Olimpice de tineret de la Buenos Aires 2018, în proba de două rame, avându-l alături pe Florin Arteni Fântânaru. Cei doi au cucerit o importantă medalie de argint, aurul fiind pierdut la doar câteva sutimi de secundă. În 2019, România a dominat încă o dată Campionatul European de canotaj U23, după ce a câştigat nouă medalii de aur, una de argint şi două de bronz în finalele disputate la Ioannina (Grecia).

Polivalentul Laurenţiu Danciu a făcut parte apoi dintr-o barcă poleită cu aur, cea de patru rame fără cârmaci, în care s-au mai aflat Alexandru Chioşeaua, Alexandru Matinca Ciprian Huc şi Adrian Munteanu, ei obţinând titlul european după ce au câştigat finala cu timpul de 6 min, 21sec, 29/100, învingând Belarus şi Elveţia.

În topul olimpic 2019 al DJST Timişoara, Laurenţiu Danciu este urmat, în ordine, de Cristina Bălan (atletism – CS Atletics Timişoara), Robert Parge (atletism – CSM Timişoara), Vlad Dulcescu (atletism – CSM Timişoara), Daniel Popescu (badminton – CSM Timişoara), Alexandra Soare (badminton – CSM Timişoara), David Hălmăgean (canotaj – CSM Timişoara), Adriana Surupăcianu (canotaj – CSŞ Bega Timişoara), Simona Pricob (lupte libere – CSM Timişoara) şi Mark Norbert (gimnastică – CSM Lugoj).


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns