Subiecte uşoare la bac, la proba obligatorie a profilului

bac4

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a continuat miercuri cu proba scrisă obligatorie a profilului, candidaţii prezentându-se la examinare fie la matematică, fie la istorie.

În judeţul Timiş s-au înscris 931 de absolvenţi de clasa a XII-a, însă au participat 723. Subiectele, potrivit inspectorilor şcolari de specialitate, au fost accesibile şi nu i-au pus în dificultate pe candidaţii pregătiţi cât de cât. Zeno Blajovan, inspector şcolar la matematică, ne-a declarat:

„Am văzut problemele şi consider că pentru un elev care a învăţat, acestea nu au fost dificile. Nota şase se poate obţine foarte uşor”. Nici la istorie subiectele nu au creat dificultăţi foştilor absolvenţi de clasa a XII-a, însă conform celor declarate de inspectorul şcolar Petru Şandor, câţiva dintre candidaţi, de la un centru de examinare, de abia au scris patru rânduri. Petru Şandor a menţionat că subiectele au fost echilibrate, uşor de abordat.

La centrul de examinare de la Colegiul Naţional „Ana Aslan”, candidaţii ce ieşeau de la examen au susţinut că s-au descurcat, iar o tânără ne-a spus că speră să obţină cel puţin nota opt la istorie. La proba la alegere a profilului, care va avea loc vineri, sunt înscrişi 1.022 de candidaţi. Rezultatele vor fi afişate în data de 31 august, până la ora 12 şi tot în aceeaşi zi, între orele 12 şi 16, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 3 septembrie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *