IŞJ Timiş s-a ales cu zeci de procese din cauza elevilor eliminaţi la bac

liceu faget

După ce 143 de elevi de la centrul de examen din Făget au fost eliminaţi în această vară din bacalaureat, fiind acuzaţi de fraudarea examenului, şi s-a dispus desfacerea contractelor de muncă a nouă cadre didactice, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş au început să vină zeci de contestaţii, dar şi chemări în judecată. Mai mulţi elevi au dat în judecată IŞJ Timiş, iar profesori intenţionează şi ei să facă acelaşi lucru.

Juriştii şi personalul inspectoratului şcolar de abia fac faţă acestor acţiuni în instanţă, pentru că fiecare dosar trebuie să aibă anexat şi o filmare care să ateste că elevul a fraudat examenul de bacalaureat. Profesorii care s-au trezit cu contractele de muncă desfăcute disciplinar au atacat decizia inspectoratului la colegiul de disciplină.

În cazul lor vor fi din nou vizualizate filmările, iar cadrele didactice dacă vor fi nemulţumite de decizia acestui for, vor putea ataca hotărârea inspectoratului în instanţă.

Elevii care au dat în judecată IŞJ Timiş susţin că nu era normal ca prima dată să li se afişat notele şi apoi să afle că sunt eliminaţi, acesta fiind doar unul dintre motivele pentru care candidaţii şi părinţii cheamă inspectoratul la „bară”. Acum la IŞJ Timiş se pregătesc sute de dosare, iar volumul de muncă este imens. Legat de acest subiect, Aura Danielescu, inspector general, ne-a declarat: „E dreptul lor să ne cheme în instanţă, iar noi vom prezenta probele care au stat la eliminarea candidaţilor. Este un volum mare de muncă, dar am fost pregătiţi, pentru că acestea sunt consecinţele eliminărilor”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *