Subiecte Evaluare Națională 2020: cât de dificile sunt anul acesta față de anii anteriori

evaluare 2

Evaluarea Națională 2020 începe luni, 15 iunie, pentru absolvenții de clasa a VIII-a cu prima probă, examenul de Limba și literatura română. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat la Digi24 înainte de începerea probei de examen, că școlile sunt pregătite, și că s-au luat toate măsurile de siguranță.

CITEȘTE ȘI: Producătorii români de alimente, la cheremul supermarketurilor

„Evaluarea Națională se realizează în două etape anul acesta. Etapa specială începe în 29 iunie, se va desfășura numai pentru copiii aflați acum în izolare, carantină, care sunt bolnavi sau la triajul epidemiologic au avut temperatura peste 37,3.

Dacă un elev este depistat pozitiv înainte de ultima probă din această sesiune, după consultarea pe care Ministerul Educației a avut-o cu Ministerul Sănătății, s-a stabilit că la 14 zile distanță există această posibilitate să devină negativ”, a spus Monica Anisie.

Întrebată despre cât de dificile sunt anul acesta subiectele la Evaluarea Națională 2020, față de cele din anii anteriori, ministrul Educației a răspuns: „Nu putem spune despre gradul de dificultate, putem spune însă că, anul acesta, din programă au fost eliminate conținurile de pe semestrul 2 din clasa a VIII-a sau a XII-a”.

UPDATE: evaluare1 2 evaluare2 1

Elevii intră în examen la ora 9:00, proba durează două ore, iar elevii pot ieși din examen după o oră.

A doua probă are loc miercuri, 17 iunie, la matematică. Rezultatele de la examenul de capacitate 2020 se afișează pe 22 iunie, iar a doua zi se pot depune contestații, potrivit metodologiei examenului de capacitate 2020.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Subiecte Evaluare Națională 2020: cât de dificile sunt anul acesta față de anii anteriori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *