Subiecte de dificultate medie la simularea evaluării naționale

evaluare nationala

Astăzi, elevii claselor a VII-a și a VIII-a au susținut examenul de simulare la matematică. În județul Timiș au absentat de la aceste testări 359 de elevii de clasa a VII și 295 de tineri de clasa a VIII-a.

Potrivit lui Zeno Blajovan, inspector de matematică din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, subiectele la matematică pentru elevii de clasa a VIII-a au fost conform modelului.

”Un copil pregătit își va putea evalua plusurile și minusurile. Pentru elevii de clasa a VII-a, testarea a însemnat ceva nou, însă subiectele au fost echilibrate, între algebră și geometrie plană”, a menționat Zeno Blajovan.

Corectarea lucrărilor va fi realizată, pe baza unor bareme care asigură obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învățământ în care elevii susţin simularea.

Rezultatele se vor comunica în 22 martie. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea luării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulări pot fi trecute în catalog.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *