Sub 75 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș

17 cazuri noi de COVID-19. Rata de infectare în Timiș a ajuns la 0,36 la mie

Sub 75 de cazuri noi de COVID-19, în Timiș

Autoritățile timișene au raportat, astăzi, un deces și 74 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19. În spitalele din Timiș sunt internate 107 de persoane diagnosticate cu COVID, dintre care 21 la Terapie Intensivă.
Sunt active la Spitalul Județean Timișoara (4 cazuri, Nefrologie), un centru privat pentru persoane vârsnice (16 cazuri). Rata de infectare a scăzut la nivelul județului Timiș, fiind de 3,7 la mie.

Sub o mie de cazuri noi, la nivel național

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 912 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 539 mai puține față de ziua anterioară. Potrivit autorităților, 102 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 103 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 2.097 cu 105 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 279 persoane, cu opt mai mult decât în ziua anterioară.

Dintre cei 279 pacienți internați la ATI, 238 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 129 sunt minori, 126 fiind internați în secții, cu 21 mai mult decât în ziua anterioară, și trei în ATI, la fel ca în ziua anterioară.

Până azi, 65.207 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-Cov-2 au decedat.

CITEȘTE ȘI: Ce le-a gătit Dominic Fritz oaspeților de la DNA?

„În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP nouă decese (cinci bărbați și patru femei), niciunul anterior intervalului de referință. Dintre cele nouă decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani, două la categoria de vârstă 70-79 de ani și șase la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de nouă pacienți decedați, opt au fost nevaccinați și unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta între 70-79 de ani și prezenta comorbidități”, au transmis autoritățile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns