SUA relaxează măsurile anti-COVID: testarea obligatorie pentru călătorii care ajung cu avionul, eliminată

SUA relaxează măsurile anti-COVID: testarea obligatorie pentru călătorii care ajung cu avionul, eliminată

SUA ridică, începând de duminică, testarea obligatorie anti-COVID a călătorilor care intră în ţară cu avionul. Restricția era în vigoare de 17 luni.

Directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Rochelle Walensky, a emis un ordin de 4 pagini, potrivit Reuters, prin care a ridicat restricția ce intră în vigoare de duminică.

Restricția fusese una dintre ultimele cerințe majore de călătorie COVID-19 din SUA. Ridicarea acesteia vine în momentul în care începe sezonul de călătorie de vară.

Înainte, companiile aeriene au declarat că mulți americani nu călătoresc din cauza temerilor că vor fi testați pozitiv și vor fi blocați în străinătate.

Secretarul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA, Xavier Becerra, a declarat că decizia CDC se bazează pe știință și pe datele disponibile și a precizat că agenția „nu va ezita să reintroducă o cerință de testare înainte de plecare, dacă va fi necesar ulterior”.

CDC va reevalua decizia în 90 de zile, a declarat un oficial al administrației.

Statele Unite au cerut călătorilor internaționali care sosesc pe calea aerului să prezinte teste negative înainte de plecare din ianuarie 2021. În decembrie, CDC a înăsprit regula și le-a cerut călătorilor să facă testul negativ în decurs de o zi înainte de zborurile către Statele Unite, în loc de trei zile.

CITEȘTE ȘI: Un șofer a rămas blocat cu duba sub un pasaj de pe autostradă în Arad: „Marfar cabrio încă nu am văzut”

CDC nu a solicitat testarea pentru trecerile de frontieră terestră.

CDC continuă să recomande călătorilor să poarte măști și să facă testele COVID-19 înainte și după zborurile internaționale, conform Mediafax.

Foto: Forbes


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *