Studenţii şi pensionarii au dat zor să vadă „Our Body”

our body 2

Peste 50 de vizitatori au trecut ieri dimineaţă pragul controversatei expoziţii „Our Body: Universul interior”, care şi-a deschis oficial porţile în sălile Muzeului Banatului de la Bastionul Theresia, ademenindu-i pe curioşi cu corpuri umane reale, conservate prin plastinare, şi peste 200 de piese anatomice, organe sănătoase, dar şi unele afectate de diferite boli.

Cei dintâi oaspeţi care şi-au luat bilete pentru a avea acces la exponate au fost mai cu seamă extremele de vârstă, respectiv tinerii şi pensionarii, categorii care, de altminteri, beneficiază de o reducere de zece lei din preţul biletului de intrare.

„În numai trei ore, ne-au trecut pragul câteva zeci de oameni. Dacă, pe de o parte, ni s-a părut firesc să vedem studenţi, probabil medicinişti interesaţi de anatomia umană din motive uşor de înţeles, pe de alta ne am mirat să constatăm că şi timişorenii ieşiţi la pensie au dorit să se apropie de exponate.

Sigur, au existat şi persoane care nu erau pregătite… financiar pentru vizitare. Au plecat, iar câteva chiar au promis să revină. Au timp destul, pentru că expoziţia „Our Body” rămâne la noi până în luna aprilie”, ne-a spus una dintre supraveghetoare. „Exponatele noastre ar putea să educe milioane de persoane. Piesele anatomice, excelent conservate, explică vizitatorilor cum să aibă grijă de corpul lor. Dacă am avea grijă de noi şi de propriul trup, am putea dansa până la 90 de ani. Când vezi cu adevărat ce face fumatul, cu siguranţă nu mai vrei să pui mâna pe ţigară”, a declarat Heidi Pinchal, purtătorul de cuvânt al expoziţiei „Our Body”. „N-am nici un fel de legătură cu domeniul medical.

Lucrez în achiziţii, dar mi-am zis că-i păcat să ratez un asemenea eveniment. Sunt foarte curioasă din fire, iar tematica abordată de ™Our body¤ mă fascinează. Nu într-o manieră morbidă, ci dimpotrivă, din dorinţa de a dobândi o perspectivă cât mai realistă asupra a ceea ce este cu adevărat corpul omenesc. N-ai toată ziua ocazia să vezi aşa ceva.

Una e o fotografie de acest gen de pe net, alta este experienţa directă, 3D”, ne-a spus Ivana, o tânără sârboaică din Timişoara. Tot Ivana se numea şi însoţitoarea ei, specialistă în IT, care, la fel ca prietena ei, a subliniat că aşteaptă de mult timp această manifestare şi că se bucură că, în sfârşit poate da un tur prin faţa exponatelor.

„Când ne privim în oglindă, vedem doar suprafaţa. {tim că sub piele există oase, tendoane, muşchi şi organe, dar ele nu ne sunt accesibile.

Pe mine mă preocupă propria sănătate şi cred că o călătorie interioară în organismul uman va fi ceva educativ”. „Era obligatoriu să vin s-o văd. Sunt student la Medicină, deci anatomia mă pasionează oricum”, ne anunţă şi tânărul Andrei, un alt timişorean care s-a grăbit să ajungă la Muzeului Banatului încă din prima zi a expoziţiei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *