Studenții mediciniști din Timișoara se pregătesc de proteste

Începând de ieri, studenții mediciniști timișoreni pregătesc organizarea de proteste în urma „instabilităţii încă existente” cu privire la data, metodologia şi numărul scăzut de locuri pentru examenul de rezidenţiat din acest an.

CITEȘTE ȘI: Polițist aflat în misiune, rănit grav de un copil care s-a urcat băut la volan

„Deşi am fost în contact cu reprezentanţi ai tuturor instituţiilor implicate şi ni s-au promis soluţii, acestea nu au apărut. Nu este normal să afectăm viaţa a mii de absolvenţi, care îşi doresc să îşi construiască o carieră în România şi sunt blocaţi doar pentru că examenul de care ei depind a devenit subiectul unei dispute politice. Sunt multe probleme cu acest examen, pentru care vom continua să luptăm în viitor, de la bibliografia deficitară până la numărul scăzut de locuri anunţat până în acest an, însă este inadmisibil pentru România anului 2019 să nu îşi asume nici un minister organizarea acestuia, ducând deja la o amânare. Începând de astăzi, demarăm grevă japoneză, fiind pregătiţi să organizăm proteste în cazul în care Guvernul nu va avea o poziţie pe această tema în urma şedinţei de astăzi”, a declarat preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, Teodor Cristian Blidaru.

”Studenții mediciniști din centrul universitar din Timișoara sunt la fel de nemulțumiți ca și toți ceilalți din restul țării, însă aici insatisfacția se manifestă pe facebook, prin postări”, ne-a precizat Cosmin Filip, reprezentantul teritorial al Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.

Într-o primă etapă studenții din Timișoara sunt îndemnaţi să posteze pe platformele de socializare fotografii cu ei în această ipostază.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns