Strigăt de ajutor, după un pelerinaj la Istanbul. O timișoreancă stabilită în Germania a trecut prin cea mai înspăimântătoare situație a vieții sale

O timișoreancă stabilită în Germania, care a trecut, recent, prin cea mai înspăimântătoare situație a vieții sale, atrage atenția turiștilor asupra pericolelor la care se expun atunci când aleg să viziteze Istanbulul.

Mai mult, femeia în vârstă de 68 de ani susține că este foarte probabil ca ploieșteanul dispărut în Turcia luna trecută să fi fost răpit. ”Mă găndesc la ce e mai rău… Eu știu prin ce am trecut și ce pericole există”, ne-a mărturisit timișoreanca.

Femeia, care nu dorește să își facă publică identitatea din cauza senzației de teroare care încă o urmărește, a participat la un pelerinaj organizat în perioada de 22-30 august de Mitropolia Munteniei și Dobrogei – Arhiepiscopia Bucureștilor în Turcia.
”În data de 29 august, eu am renunțat la turul pietonal din cauza problemelor de sănătate. Așa am ajuns să intru în Marele Bazar dinspre partea cu liniile de tramvai. După ce l-am străbătut, am ajuns pe partea cu metroul, unde sunt un părculeț și o moschee și m-am dus la stația de taxi de acolo.
Era ora 15 și zece minute. Am numărat șase taxiuri parcate, iar un șofer mi-a spus că o cursă până la hotel costă 40 de lire turcești.
S-a oferit să mă ducă un domn mic, găsuț, cu mustață, în vârstă de aproximativ 50 de ani. Am acceptat și m-am urcat în taxi.
După circa doi metri parcurși, mașina s-a oprit, iar șoferul a coborât, în locul lui urcând la volan un tânăr care avea o expresie dezagreabilă. Acesta mi-a zis în engleză să îi dau bani pentru start și nu a fost de acord să achit cursa la destinație.
Când am deschis poșeta, mi-a tras aproape toți banii pe care îi aveam. Erau și lei și lire turcești, dar și euro și dolari, în total echivalentul a aproape 200 de euro.
Eu am încercat să trag banii de la el… Am rămas cu 100 de lire. M-am speriat și am coborât din taxi. M-am întors în stație și am strigat: <<Poliție, Poliție>>.
Imediat toți taximetriștii m-au înconjurat. Unul mi-a dat 300 de lire, iar altul, 50. Spuneau ceva, dar nu am înțeles…
Am făcut semn unui taximetru care venea pe stradă și care m-a luat și m-a dus până aproape de hotel. La rugămintea mea, șoferul acestuia mi-a scris pe un bilet zona în care a avut loc incidentul: Eminönü misir çarşisi…”, povestește femeia.
Potrivit acesteia, atât ghidul turistic, cât și două românce din Constanța care lucrau la o bijuterie din apropierea hotelului unde a fost cazată, au atenționat-o că nu va avea nici o șansă să dovedescă la poliție veridicitatea incidentului, deși timișoreanca susține că în stația de taxi erau amplasate camere video.
”Singura mea șansă este ca atunci când ajung în Germania – unde am și cetățenie – să mă adresez Consulatului turcesc.
Am fost plăcut surprinsă de străzile bune, curățenia și modul în care turcii își lucrează pământul, însă teroarea prin care am trecut mă face să trag un semnal de alarmă asupra lipsei de siguranță pe care o ai ca turist”, spune femeia.
Un român care se afla împreună cu familia în excursie la Istanbul a dispărut fără urmă la sfârșitul lunii august.
Bărbatul, inginer de profesie, din Ploiești, plecase în vacanță cu un bilet cumpărat printr-o agenție de turism. Rudele nu exclud varianta răpirii şi au cerut ajutorul autorităţilor.
”Având în vedere ce mi s-a întâmplat mie, mă gândesc la ce e mai rău. Omul ar putea fi sechestrat sau omorât… ”, a adăugat timișoreanca.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns